Hollandalı araştırmacı: İsrail’e uçak vermek katliama ortak olmaktır

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hollandalı araştırmacı: İsrail’e uçak vermek katliama ortak olmaktır

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hollandalı araştırmacı Rena Netjes, Batılı devletlerin İsrail’e destek çıkarak, insan hakları konusunda ders verme gücünü kaybettiğini söyledi.

Batı medyasında Gazze konusunda çok fazla yanlış bilginin dolaşıma sokulduğunu belirten Netjes, özellikle Hollanda medyasının Filistin konusunda iyi bir iş çıkardığını ancak politikacılar için aynı şeyi söyleyemediğini kaydetti. Gazze’de birçoğu gönüllü bulunan gazetecilerin öldürülmesini “korkunç” olarak nitelendiren Netjes, bunların sadece cinayet değil, toplu katliam olduğunu ve planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Pek çok Yahudi ve İsraillinin de uluslararası alanda İsrail’e tepki gösterdiğine dikkat çeken Netjes “Batı medyası genellikle (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’yu destekliyor. Ancak pek çok Yahudi bile İsrail’in saldırılarını desteklemiyor.  İrlanda, Belçika, İspanya gibi birkaç ülke dışında inandırıcılıklarını kaybettiler. Hatta diğer insanlara, insan hakları konusunda ders verme güçlerini kaybettiler. İsrail’e uçak gönderiyorsanız, çocuk, kadın ve masum insanı öldürmesi için açık çek vermiş olursunuz” dedi. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...