Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan'la yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalamaya hazırız

Düzenleyen: / Kaynak: TASS
- Güncelleme:
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan'la yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalamaya hazırız

DÜNYA Haberleri  / TASS

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamaya hazır olduklarını belirtti. Paşinyan, Azerbaycan vatandaşlarının güvenliğini sağlayacak anlaşmanı yıl sonuna kadar imzalamaya hazır olduklarını söyledi.

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da 30 yıl boyunca süren Ermenistan işgalini sonlandırmak amacıyla 19 Eylül’de ‘antiterör’ operasyonu gerçekleştirdi. Sadece 24 saat süren operasyon sonrasında Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçılar silah bıraktıklarını duyurdu. Azerbaycan ordusunun işgal altındaki yerleşim birimlerine ilerlemesi sonrasında sayıları 130 bini bulan Ermeni de Karabağ’ı Azerbaycan’ın güvenlik önlemleriyle Ermenistan’a geçiş yaptı.

PAŞİNYAN’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Operasyon sonrasında Ermenistan ile Azerbaycan arasında görüşmeler gerçekleştirildi ancak herhangi bir barış anlaşması imzalanmadı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yıl sonuna kadar Azerbaycan’la barış anlaşması imzalamaya hazır olduğunu ve kendi topraklarındaki tüm Azerbaycan vatandaşlarının güvenliğini sağlayacağını açıkladı.

Dünyanın ilgisinin İsrail ile Hamas’a çevrildiği bir dönemde yapılan açıklama, Rus devlet ajansı TASS’ta yer aldı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Azerbaycan'la yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalamaya hazırız

ALİYEV: KARABAĞ SORUNU EBEDİYEN KAPANDI

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Fuzuli bölgesinde yaptığı konuşmada, "Sorunun savaş yoluyla çözümü yoktur diyorlardı. Biz, (savaş yoluyla) çözülebileceğini kanıtladık ve konu kapandı. Karabağ sorunu ebediyen kapandı. Ayrılıkçıların defteri sonsuza kadar kapandı." dedi.

PUTİN: BARIŞ ANLAŞMASI İYİ NİYETLE MÜMKÜN OLABİLİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşmasının ancak iki tarafın iyi niyet ve zorlukların aşılması için çaba göstermesiyle mümkün olduğuna inandığını belirtmişti.

Putin, 13 Ekim'de Kırgızistan'a yaptığı ziyarette Ermenistan-Azerbaycan ilişkileri hakkında da konuşmuş, Azerbaycan'ın Karabağ operasyonu hakkında da değerlendirmede bulunarak, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki barış görüşmelerine başkent Moskova'da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TASS
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...