Paşinyan'dan şartlı istifa açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Paşinyan'dan şartlı istifa açıklaması

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dağlık Karabağ'da hezimet üstüne hezimet yaşayan Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan, eğer ülkesindeki duruma faydası olacaksa istifaya hazır olduğunu söyledi.

Kardeş ülke Azerbaycan, aylar önce işgal altından kurtardığı Dağlık Karabağ’daki yasa dışı Ermeni silahlı güçlerinin kökünü kazımak için 19 Eylül'de anti terör operasyonu başlattı. Azerbaycan askeri unsurları 23 saatin sonunda hedeflerine ulaşarak operasyonu sona erdirdi.

Operasyon tüm dünyada büyük yankı uyandırırken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ülkesinde hedef tahtasına oturtuldu. 

"İSTİFAYA HAZIRIM"

Tepkilere cevap veren Paşinyan, Azerbaycan’ın Karabağ’a yönelik düzenlediği operasyonun ardından kendisine yönelik tepkilere ilişkin “Eğer ülkedeki duruma yardımcı olacaksa istifa etmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Paşinyan, parlamentodaki oturumda bir muhalefet milletvekilinin sorusunu cevaplarken, "Ermenistan zorluklarla karşılaştı ve karşılaşıyor. Eğer istifam ve ayrılışımla tüm zorlukların üstesinden gelineceğini bilsem, bunu bir saniye düşünmeden yaparım çünkü ben sizin gibi koltuğa yapışıp kalmam" diye konuştu. 

Paşinyan, yaptığı analizlerin istifa etmesi halinde tam tersinin olacağını gösterdiğini vurgulayarak istifa etmemesinin nedenini bu şekilde izah etti. Ermenistan Başbakanı ayrıca iktidara geldikten sonra iki kez istifa ettiğini ve iki kez yeniden seçildiğini de söz konusu oturumda hatırlattı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...