DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 15:29

Kremlin'den Türkiye açıklaması: Erdoğan-Putin görüşmesi yakın zamanda gerçekleşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Türk-Rus ortak işbirliği projelerine değinen Peskov, “Rusya ile Türkiye, ortak projeleri şimdiden oldukça dinamik bir biçimde gerçekleştiriyorlar. Tabii ki bu dinamiğin korunmasını umuyoruz.' dedi. Peskov, Putin ve Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi olup olmayacağına ilişkin soruya, “Böyle bir görüşmenin yakın zamanda gerçekleşeceğini söyleyebilirim' cevabını verdi.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 14:58

Kremlin’den Erdoğan'ın zaferine ilk yorum: Hedeflerimiz iddialı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesi hakkında önemli yorumlarda bulundu. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin öneminden bahseden Peskov, ortak projelerin uygulanması sürecinde yüksek ivmenin korunacağını umduklarını belirtti.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 14:46

Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı: 1 kişi hayatını kaybetti

Ürdün'ün başkenti Amman'da etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle araçlarda hasar meydana geldi. Akabe'de etkisini arttıran şiddetli rüzgarın bir aracı devirmesi sonucu ise 1 kişi hayatını kaybetti.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 14:34

Putin'den kritik Kırgızistan kararı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırgızistan'la ortak bölgesel hava savunma sistemi kurulmasını içeren anlaşmayı onayladı.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 14:11

Rusya’dan ABD’li Senatöre misilleme! “Arananlar listesine” eklendi

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı görüşmede söylediği iddia edilen “kışkırtıcı” sözlere karşılık Rusya’dan tepkiler gelmeye devam ediyor. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, Senatör Graham’a ait olduğu iddia edilen söylemlere adeta misilleme niteliğinde.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 13:37

Japonya ve Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi: Alarm durumuna geçildi

Japonya, Kuzey Kore'nin önümüzdeki günlerde bir uydu fırlatacağını ilan etmesinin ardından, topraklarını tehdit eden herhangi bir roketi vurma sözü vererek balistik füze savunmasını alarma geçirdi. Güney Kore’den de Kuzey Kore’ye yönelik sert bir uyarı yapıldı.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 13:22

Belediye Başkanı duyurdu: Kiev'de patlama

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte yeniden patlamaların olduğunu açıkladı.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 13:18

İsveç Dışişleri Bakanı perşembe günü Çavuşoğlu ile görüşeceğini açıkladı

İsveç Dışişleri Bakanı Billström, 'NATO üyeliği sürecini ele almak üzere perşembe günü Türk mevkidaşım Çavuşoğlu ile görüşeceğim.' açıklamasında bulundu.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 12:21

Erdoğan’ın seçim zaferi Çin’de yankılandı: Birlikte çalışmaya hazırız

Çin Dışişleri Bakanlığı, Pekin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle tebrik ettiğini duyurdu. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning, ülkesinin Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni başarılara ulaşmasını dilediğini ifade etti.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 11:45

Afrika’dan Türkiye’ye ve Erdoğan'a anlamlı mesaj: Tarihi bir zafer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesi sonrasında dünyanın dört bir yanından tebrik mesajları gelmeye başladı. Afrikalı liderler de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etmek için anlamlı mesajlar yayınladı. “Tarihi zafer” vurgusu dikkat çekti.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 10:46

Almanya Başbakanı'ndan faciada ölen Türkler için anma

Almanya Başbakanı Scholz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Solingen faciasında hayatını kaybeden 5 Türk'ü andı.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 10:45

Türk Dünyası Erdoğan’ın seçim zaferini kutluyor: Liderlerden tebrik mesajları

Türk Dünyası liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla birbirleri ardına tebrik etti. Yayımlanan tebrik mesajlarında Türkiye ve Türk Dünyası arasındaki birlik ve beraberlik duygusu dikkat çekti.
 - "Fazla abartmışız"
29 Mayıs 2023 - 09:52

The Economist kapak değiştirdi! İtiraf niteliğinde çarpıcı analiz: Fazla abartmışız

Türkiye’deki siyasi istikrar ve güven ortamını seçim süreci boyunca hazırladığı kapaklar ile hedef alan The Economist dergisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sandıktan zaferle çıkması sonrasında ağız değiştirdi. En son yapılan haber içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi kariyerine ilişkin yapılan yorum ise oldukça çarpıcıydı.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 09:05

Gerilim yeniden yükseldi! Rusya yeniden Kiev'e saldırdı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e Rus ordusunca hava saldırısının düzenlendiği, Ukrayna hava savunma kuvvetleri tarafından 40'tan fazla hedefin havada imha edildiği bildirildi.
 - Yüzleri düştü!
29 Mayıs 2023 - 09:05

Türkiye karşıtı Batılı medya devlerinin yüzü düştü! Erdoğan karşıtlığı sonuç vermedi

Batı merkezli yayın yapan medya devlerinin seçim sürecinde Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan skandal yayınları büyük tepki topladı. Yapılan tüm karalama kampanyalarına rağmen Türk Milleti özgür iradesini sandığa yansıttı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beş yıl daha lider olarak görmek istediğini tüm dünyaya duyurdu.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 08:33

NATO’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik: Dört gözle bekliyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yeniden göreve seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Stoltenberg, “Birlikte çalışmayı sürdürmeyi dört gözle bekliyorum” yorumunu yaptı.
DÜNYA - DÜNYA
29 Mayıs 2023 - 03:33

Rus medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferi!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan zaferle ayrılan Erdoğan, dünya basınında da ilgiyle takip edildi. Rus medyasında da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi geniş yankı uyandırdı..
DÜNYA - DÜNYA
28 Mayıs 2023 - 23:17

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Erdoğan'ı tebrik etti! 'Birlikte çalışalım' mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. turu seçimini kazanmasının ardından bir tebrik de Ermenistan'dan geldi. Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, Erdoğan'a 'birlikte çalışalım' mesajı gönderdi.
DÜNYA - DÜNYA
28 Mayıs 2023 - 21:50

Son dakika: Rusya lideri Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim tebriği

Son dakika haberi: Rusya lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi nedeniyle tebrik etti.
DÜNYA - DÜNYA
28 Mayıs 2023 - 20:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Libya Başbakanı Dibeybe tebrik etti

İkinci tur cumhurbaşkanı seçim sonucunu % 52.10'a % 47.90'la Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı kutladı.
 - “Erdoğan’ın zaferi”
28 Mayıs 2023 - 20:27

Dünya basını Türkiye'yi anbean takip etti: Medya devleri "Erdoğan'ın zaferini" böyle gördü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci tur seçimi resmi olmayan sonuçlarına göre yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi dünya medyasının gündemine bomba gibi düştü. İlk tur seçim öncesi Türkiye’ye yönelik kara propaganda yapan Batılı medya devleri manşetlerini değiştirmek zorunda kaldı.
Başa Dön