Türk Dünyası Erdoğan’ın seçim zaferini kutluyor: Liderlerden tebrik mesajları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk Dünyası Erdoğan’ın seçim zaferini kutluyor: Liderlerden tebrik mesajları

DÜNYA Haberleri

Türk Dünyası liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla birbirleri ardına tebrik etti. Yayımlanan tebrik mesajlarında Türkiye ve Türk Dünyası arasındaki birlik ve beraberlik duygusu dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Dünyası liderlerinden tebrik mesajları yağıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Tatar, Cumhurbaşkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın başarısının KKTC ve Doğu Akdeniz'deki istikrar için önem taşıdığına işaret ederek, "Anavatan Türkiye'de yapılan seçim sonrası Sayın Erdoğan'ın başarısı aynı zamanda KKTC'deki iki devletli siyasetin de teyidi olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçimdeki başarısı dolayısıyla kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletti.

Açılan Sandık% 100Sandık İkonu
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-05-31 17:47:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

KAZAKİSTAN VE KIRGIZİSTAN'DAN TEBRİK MESAJLARI

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden liderler arasında.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tokayev, “Ülkelerimizi tarihi dostluk ve dayanışma bağları birleştiriyor. Bu kapsamlı iş birliği daha da geliştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, “Türkiye, açık, rekabetçi ve demokratik seçimlere örnek teşkil etti” yorumunu yaptı.

Türk insanının Erdoğan’a yüksek güven duyduğunu ve sosyo-ekonomik kalkınmasını ve refahını artırmaya yönelik politikasını desteklediğini belirten Kırgız lider, Türkiye ve Kırgızistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerin stratejik ortaklık ve müttefiklik içinde gelişmeye devam edeceğinden emin olduğunu kaydetti.

Türk Dünyası Erdoğan’ın seçim zaferini kutluyor: Liderlerden tebrik mesajları

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik eden bir mesaj yayınladı.

Mesajda, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecekte devlet işlerinde büyük başarılara imza atması temennisinde bulunan Berdimuhamedov, Türk milletinin hayatındaki tarihi günde, demokrasi iradesine dayanarak elde ettiği siyasi başarı ve zaferden dolayı Erdoğan’ı yürekten tebrik ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, seçmenlerin yüksek düzeyde katılımı ve ikinci tur oylama sonuçlarının, dost Türk insanının görevdeki Cumhurbaşkanı'nın yürüttüğü politika ve reform programını desteklediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı İngilizce ve Türkçe paylaşımla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Orban, "Tartışmasız seçim zaferinden ötürü tebrikler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...