DÜNYA - DÜNYA
12 Haziran 2023 - 09:06

Paris farelere teslim oldu! Birlikte nasıl yaşanır komisyonu kurulacak 

Paris’de sürekli gündeme gelen fare sorunu bitmek bilmiyor. Paris Belediyesi farelerle mücadele edemeyince teslim olmaya karar verdi. Başkent’te “farelerle birlikte yaşamı” inceleyecek bir komite kurulmasına karar verildi. 
DÜNYA - DÜNYA
12 Haziran 2023 - 08:59

Nijerya'da çatışmalar yeniden alevlendi: Çok sayıda ölü var

Nijerya ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde terör örgütü Boko Haram'a karşı düzenlediği hava operasyonunda çok sayıda teröristi öldürdü.
 - Ankara'nın tavrı net
12 Haziran 2023 - 06:14

İsveç'in NATO üyeliği için diplomasi trafiği: Ankara'nın tavrı net

İsveç, NATO’nun temmuzda toplanacak Vilnius Zirvesi öncesi diplomasi trafiğini hızlandırdı. Kararlı tutumunu sürdüren Ankara ise muhtıra maddeleri yerine getirilmeden İsveç’in NATO üyeliğine onay vermeyecek.
 - Elon Musk yine yaptı yapacağını
11 Haziran 2023 - 21:37

Elon Musk’ın işe aldığı mühendis CV’siyle şaşırttı: Yaşına kimse inanmıyor

SpaceX, Starlink bölümüne 14 yaşındaki genç mühendis Kairan Quazi’yi işe aldı. Kaliforniya’daki Santa Clara Üniversitesi'nden bu ay mezun oldu.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 19:49

Ukrayna ve Rusya arasında esir takası: 189 asker serbest

Ukrayna ve Rusya arasında esir değişimi yapıldı. Esir takası kapsamında 95 Ukraynalı asker ve 94 Rus asker serbest bırakıldı. Yapılan açıklamada çoğu askerin yaralı olarak esir tutulduğu belirtildi.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 19:32

Almanya Başbakanı Scholz’dan tepki çeken espri: Buna gülebilen ülkeyi yönetmemeli

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un düzensiz göçmenlerle ilgili yaptığı espriye tepki yağdı. Sosyal medyadada Scholz'un esprisi için “Şansölyenin aklına gelen kötü bir espri. Bunun üzerine gülebilen ülkeyi yönetmemeli" yorumu geldi.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 19:00

Mısır'da tekne yangını: 3 İngiliz turist kayboldu

İngiliz turistlerin Kızıldeniz'deki macerası faciayla bitti. Turistleri taşıyan tekne alev alev yandı. 26 kişi kurtarılırken 3 İngiliz kayboldu. Turistlerin bulunması için Kızıldeniz'de arama kurtarma çalışması başlatıldı.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 17:40

Son dakika... İskoçya'nın eski Başbakanı Nicola Sturgeon gözaltına alındı

İskoçya'nın eski Başbakanı Nicola Sturgeon gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan üçüncü kişi olan Nicola'nın polisle iş birliği yaptığı ifade edildi.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 16:05

Kakhovka barajı sonrası Ukrayna'dan karşı saldırı: Donetsk'te bir köy kurtarıldı

Kiev, Rusların Kakhovka barajını Ukrayna'nın ilerlemesini engellemek için havaya uçurduğunu söyledi. Zelenskiy'nin saldırı ve savunma faaliyetlerinin başlamasının ardından Ukrayna güçlerinin Donetsk'te bir köyü kurtardığı anlar kameralara yansıdı.
 - Yunanistan'dan Türkiye sınırına geçici çit kurma kararı
11 Haziran 2023 - 14:05

Yunanistan'dan Türkiye sınırına geçici çit kurma kararı

Yunan makamlarının, düzensiz göçmenlerin ülkeye yasa dışı geçişlerini engellemek için Türkiye sınırı yakınlarındaki Yeni Bosna köyüne geçici metal çit kurma kararı aldığı bildirildi.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 12:54

Sudan'da ateşkes sonlanırken çatışmalar yeniden başladı

Sudan'da 24 saatlik ateşkes sona ererken taraflar tekrar çatışmaya başladı. Başkent Hartum'da yoğunlaşan çatışmalarda topçu ateşleri kullanıldı. 
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 11:59

İsrail protestolarında 23'üncü hafta: Arap halkı unutulmadı...

Her hafta olduğu gibi cumartesi günü İsrailli protestocular Başbakan Netanyahu'nun yargı reformu paketine karşı bir araya geldi. Protestoların 23'üncü haftasında yapılan eylemlerde Arap halkına yönelik saldırılar da eleştirildi.
 - Şahin ve Türeci hakim karşısında
11 Haziran 2023 - 11:16

Aşı olan mahkemeye koştu! Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakim karşısına çıkıyor

Koronavirüs aşısını geliştiren BionTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, hakim karşısına çıkıyor. Aşı olanların başvurusu üzerine iki hukuk şirketi tarafından BionTech'e açılan davalarda 1 milyon euroya kadar para istendiği belirtildi.
 - İki ismin 'Ege Planı' masada
11 Haziran 2023 - 10:06

Yine Ankara'yı hedef aldılar! Yunan medyasında skandal ifadeler...

Yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Fidan'ın koltuğunu devralarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olan İbrahim Kalın, Yunan basınında gündem olmaya devam ediyor. İki ismi analiz eden bir gazete 'güçlü karakterler' vurgusu yaptı ve haberinde skandal Türkiye ifadelerine yer verdi.
 - Karadağ'da oy verme işlemi başladı
11 Haziran 2023 - 09:21

Siyasi kriz seçim getirdi! Karadağ'da oy verme işlemi başladı

Karadağlılar bugün sandık başına gidiyor. Balkan ülkesinde ulusal meclise girmek için yüzde 3'lük seçim barajını geçmek gerekiyor.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 00:11

Pakistan’da fırtınanın bilançosu ağırlaşıyor: 28 ölü, 100'den fazla yaralı

Pakistan’da etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtına nedeniyle şu ana kadar 28 kişi hayatını kaybederken, 100'den fazlada yaralı olduğu bildirildi. Yardım ekipleri yağıştan etkilenen bölgelerde, can kaybının önlenmesi için çalışmalara başlandı.
DÜNYA - DÜNYA
11 Haziran 2023 - 00:01

İran’dan ABD’ye meydan okuyan açıklama: Yüksek düzeyde uranyum zenginleştiriyoruz

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı yeni hamlesini duyurdu. İslami, yüksek düzeyde uranyum zenginleştirdiklerini ve ülkesinin nükleer programının askeri amaçlı olmadığını söyledi.
DÜNYA - DÜNYA
10 Haziran 2023 - 23:48

Sıcak ve tören stresi birleşti, İngiliz muhafız bayıldı

İngiltere’de Prens William’ın doğum günü hazırlıkları için düzenlenen Atlı Muhafızlar Geçit Töreni sırasında trompet çalan İngiliz muhafız hem aşırı sıcaklık hem de tören stresi nedeniyle daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. Yerde trompet çalmaya devam eden muhafız daha sonra hastanaye kaldırıldı.
DÜNYA - DÜNYA
10 Haziran 2023 - 21:02

Kanada’da 417 noktada yangınlar devam ediyor! 4,5 milyon hektarlık alan kül oldu

Kanada'da bu yıl çıkan orman yangınları, 4,5 milyon hektarlık alanı küle çevirdi. Ülke genelinde 417 noktada yangınlar hala devam ediyor.
DÜNYA - DÜNYA
10 Haziran 2023 - 18:34

Rusya’dan gönüllü savaşçılara resmi statü kararı: Orduya katılacaklar

Rusya, gönüllü savaşçıların askeri personel statüsü kazanmasını sağlayan yasayı onayladı. Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Nikolay Pankov, gönüllülerin 1 Temmuz'a kadar Rus ordusu ile sözleşme imzalayacağını duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da gönüllü organizasyonların hizmet faaliyetlerini düzenleme prosedürünü tanımlayan bir karar imzaladı.
DÜNYA - DÜNYA
10 Haziran 2023 - 17:38

Kanada Başbakanı Trudeau'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Karşı saldırıya ışık yaktı

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna'ya sürpriz ziyarette bulundu. Ukrayna lideri Zelenskyy ile görüşen Trudeau, uzun süre beklenen karşı taarruzun başlayabileceğine dair işaretler verirken Ukrayna'nın Rusya'ya karşı olan mücadelesini de desteklediğini yineledi.
Başa Dön