DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 16:07

Rusya duyurdu! Ukrayna donanmasının son savaş gemisi imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan savaşın son durumuna ilişkin açıklama yapıldı. Rusya, Ukrayna donanmasının son savaş gemisinin imha edildiğini duyurdu. 
 - "Anahtar ülke"
31 Mayıs 2023 - 14:43

Alman politikacıdan ses getiren Türkiye değerlendirmesi: Anahtar ülke konumunda

CDU Federal Meclis Milletvekili Armin Laschet, Türkiye’deki seçim sonuçları ve Türk-Alman ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Almanya’daki Türk seçmenin verdiği oylara saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Laschet, Türkiye’nin Avrupa için önemli olduğunu ve anahtar ülke konumunda bulunduğunu ifade etti.
 - Erdoğan düğmeye bastı
31 Mayıs 2023 - 14:09

Erdoğan devreye girdi: Zelenski ve Putin Türkiye’ye geliyor

Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden çatışmaların gidişatına yön vermek için yeniden devreye giriyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 13:56

'Tosunpaşa' İngiltere'de gerçek oldu!

İngiltere'de adeta ölüme meydan okunan peynir yakalama yarışına yüzlerce kişi katılım gösterdi. Görüntüleri Yeşilçam'ın meşhur filmi Tosun Paşa'yı andıran yarış eğlenceli anlara sahne oldu.
 - “Kampanya dehası”
31 Mayıs 2023 - 13:14

Çarpıcı Türkiye ve Erdoğan analizi: Dış politikada yeni dönemin ipuçları

İngiltere merkezli tüm dünyaya yayın yapan Middle East Eye gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden göreve seçilmesiyle birlikte Türkiye’nin yeni dönemde atacağı dış politika adımlarını analiz etti. Dünya liderlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etmek için birbirleriyle yarıştığına dikkat çeken analiz, Türkiye’nin bağımsız dış politikasını öve öve bitiremedi.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 12:38

Suudi Arabistan’da kum fırtınası: Göz gözü görmedi

Suudi Arabistan’ın kuzeydoğusunda bulunan Hafar El Batin şehrinde meydana gelen kum fırtınası sonucunda hayat durma noktasına geldi. Bölge sakinlerine evden çıkmamaları gerektiği konusunda uyarı yapıldı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 12:13

Rusya’nın İHA saldırılarıyla imtihanı: Petrol tesisleri hedef alındı

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş son sürat devam ederken Rusya'nın bazı kentlerine ve stratejik tesislerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. Krasnodar kentinde bulunan petrol tesisine yapılan İHA saldırısıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri ve görgü tanıklarının çektiği görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 11:49

İngiltere’de hırsızlığa karşı böyle önlem aldı: Süper marketlerde maket ürün dönemi

İngiltere'nin başkenti Londra'da, enflasyon nedeniyle artan fiyatlar marketlerde krize neden oldu. ki bir süper market artan kahve fiyatlarının ardından, hırsızlığa karşı maket kahve kavanozları kullanmaya başladı. Market raflarına "Lütfen görevliden yardım isteyin." yazıldı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 11:44

İspanya alarma geçti: Sel felaket getirdi, araçlar yollarda mahsur kaldı

İspanya’nın güneydoğusundaki Valencia ve Murcia’da etkili olan yoğun yağış sonrasında sel felaketi meydana geldi. Bölgede oluşan yoğun su baskınları nedeniyle araçlar yollarda mahsur kaldı. Yağışların devam edeceği uyarısı yapıldı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 10:53

Uyarılara aldırış etmedi! NATO Kuzey Kore'yi kınadı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisi kullanarak askeri uydu fırlatma girişimini kınadı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 10:52

Burkina Faso’da iki ayrı saldırı: Çok sayıda ölü var

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso, yine saldırı ve şiddet olaylarıyla dünya gündemine düştü. Hafta sonu ülkenin Mali sınırına yakın bir bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen iki ayrı saldırı sonucunda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 10:21

İsveç, NATO umutlarını ABD’ye bağladı: Nihai sözü Türkiye söyleyecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, terörle mücadele konusunda Türkiye’nin isteklerini karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını iddia etti. NATO umutlarını ABD’ye bağlayan İsveç’in uygulamaları ile söylemleri arasındaki makas farkı kafa karışıklığına neden oldu.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 09:42

Maduro’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımı: İlişkilerimizi pekiştiren bir zaferdir

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro seçim zaferinin ardından bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaşım yaptı. Erdoğan’ı kutlayan Maduro’nun sözleri dikkat çekti.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 09:32

Sudan ordusundan HDK’ya ültimatom: “Ölümcül güç” tehdidi

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdülfettah el-Burhan, başkent Hartum'da konuşlu kuvvetleri teftiş etti. Paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri’ni hedef alan el-Burhan, “öldürücü güç” kullanma tehdidinde bulundu.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 09:11

Pasifik’te gerilim: Çin ve ABD savaş uçağı karşı karşıya geldi

Çin’e ait J-16 savaş uçağı, ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı’nın keşif uçağına Pasifik’te agresif manevrada bulundu. Çin savaş uçağının manevrası, ABD keşif uçağının içerisinden anbean kayıt altına alındı. ABD'nin keşif uçağı kuyruk türbülansında kaldı. ABD tarafından yapılan yazılı açıklamada "Hint-Pasifik bölgesindeki tüm ülkelerin uluslararası hava sahasını güvenli bir şekilde ve uluslararası hukuka uygun olarak kullanmasını bekliyoruz." denildi.
 - "Biden çok net"
31 Mayıs 2023 - 08:57

Beyaz Saray’dan Türkiye’ye F-16 satışına yönelik yeni ipucu: Biden bu konuda net

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satışına yönelik yeni ipuçları verdi. ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'ye F-16 satışına yönelik desteğinde uzun süredir net olduğunu belirten Jean-Pierre, İsveç'in NATO'ya üyeliğinin bunun bir koşulu olmadığını ifade etti.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 08:54

Japonya'dan nükleer reaktör kararı

Japonya meclisi, nükleer reaktörlerin 60 yıldan daha fazla kullanılmasına ilişkin yasayı onadı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 08:52

Kuzey Kore'nin hayalleri suya düştü

Kuzey Kore'nin uydu fırlatışı, roket arızası nedeniyle gerçekleşemedi. Kuzey Kore'nin sabah saatlerinde yaptığı uydu fırlatışının, taşıyıcı roket sisteminde yaşanan arıza nedeniyle başarısız oldu.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 08:33

6,2 büyüklüğünde deprem Yeni Zelanda’yı salladı

Yeni Zelanda şiddetli bir depremle sarsıldı. Yerin 33 kilometre altında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Auckland Adaları olarak açıklandı. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
 - İsveç’in hesabı sandıktan döndü
31 Mayıs 2023 - 06:40

İsveç’in hesabı sandıktan döndü: NATO üyeliği için 'terör' şartı devam

Türkiye tarafından NATO üyeliği için “terörle mücadele” şartı koşulan İsveç’in sandık hesabı tutmadı.
DÜNYA - DÜNYA
31 Mayıs 2023 - 00:05

Güney Çin Denizi'nde gerilim: Çin ve ABD savaş uçakları karşı karşıya geldi

 ABD, Güney Çin Denizi üzerinde ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 tipi keşif uçağının Çin Hava Kuvvetleri’ne ait J-16 tipi savaş uçağı tarafından agresif bir manevra ile önünün kesildiğini duyurdu.
Başa Dön