DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 20:08

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Putin ile görüştü

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon konuşması gerçekleştirdi.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 18:26

Ukrayna, İsrail'i hedef aldı: Apaçık Rus yanlısı

Ukrayna-Rusya savaşı tarafların yanında taraftar ülkelerin de müdahil olduğu bir savaş olarak devam ediyor. Kiev yönetimi, İsrail'i "apaçık Rus yanlısı" pozisyon almakla suçladı.
 - Almanya'dan Ukrayna'ya kötü haber
25 Haziran 2023 - 18:03

Almanya'dan Ukrayna'ya kötü haber... F-16'lar konusunda "Ben yokum" dedi

Ukrayna'ya F-16 sağlanması için Hollanda ve Danimarka öncülüğünde kurulan koalisyonda Almanya yer almayacak.
 - Eski ABD Başkanı Trump, Putin’i uyardı
25 Haziran 2023 - 17:57

Trump, Putin’i uyardı: Sıradaki daha kötü olabilir

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'daki olaylarla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i uyardı. Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ne arzu ettiğinize dikkat edin. Sıradaki çok daha kötü olabilir." ifadelerine yer verdi.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 17:46

Çin'den Rusya'ya destek mesajı

Wagner Grubu’nun isyanıyla ilgili Çin'den ilk açıklama geldi. Peki yönetimi, “İsyanın Rusya’nın iç meselesi” olduğunu belirterek, “Çin, dostane komşu ve yeni dönemde kapsamlı stratejik ortak olarak, Rusya’nın ulusal istikrarını korumasını ve kalkınma alanında daha çok ilerleme sağlamasını desteklemektedir” açıklamasında bulundu.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 17:38

Blinken'dan Wagner yorumu: Ukrayna için ilerleme imkanı sağlayabilir

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek her türlü senaryoya hazırlık yaptıklarını belirtti. Wagner’in isyanının Putin’in otoritesine doğrudan bir sınama teşkil ettiğini ifade eden Blinken, “Bu Ukrayna için sahada ilerlemeye imkan sağlayabilir.” dedi.
 - 'Putin affetmez ormanda saklanacak'
25 Haziran 2023 - 16:48

Rusya'nın eski Başbakanı Kasyanov'dan Prigojin yorumu: Putin affetmez ormanda saklanacak

Rusya'nın eski Başbakanı Mihail Kasyanov, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in geleceğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kasyanov, "Prigojin'in ilk olarak Belarus'a gideceğini, ama sonra Belarus'tan Afrika'ya gideceğini ve ormanda bir yerde olacağını düşünüyorum." dedi.
 - Rusya'dan Türkiye'ye hücum
25 Haziran 2023 - 16:02

Rusya’dan Türkiye’ye akın! Darbe girişimi sonrası uçak biletleri 100 bin lirayı aştı

Ukrayna savaşının getirdiği gerilimin ardından darbe girişimiyle sarsılan Rusya’da vatandaşlar ülkeden çıkmak için adeta yarışıyor. Türkiye, Ruslar için bir numaralı tatil rotası haline geldi. Wagner isyanın ardından uçak biletleri fırladı. Moskova'dan Antalya'ya direkt uçuşlarda fiyatlar 106 bin lirayı gördü.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 15:21

Lunaparkta korkunç kaza: Tren 90 kilometre hızla raydan çıktı!

Stockholm’de bir lunaparkta raydan çıkan hız treni sonucu 1 kişi hayatını kaybetti çok sayıda kişi yaralandı. Trenin kaza sırasında saatte 90 kilometre olduğu öğrenildi. Polis olay sonrası yaptığı açıklamada, yerel saatle 13.00’te meydana gelen kazada yaralıların durumunu belirtmek için henüz erken olduğunu söyledi. Öte yandan 140 yıllık parkın kapatıldığı bildirildi.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 14:47

Wagner isyanın bastırılmasın ardından Ukrayna’dan açıklama

Rusya’da çıkan Wagner isyanın bastırılmasının ardından Ukrayna cephesinden açıklama geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’da çıkan isyana ilişkin "Düşman hatlarının gerisindeki herhangi bir kaos bizim çıkarımızadır" dedi. 
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 14:45

İran'da kum fırtınası: 330 kişi hastaneye kaldırıldı

İran’ın Sistan-Beluçistan eyaletinde kum fırtınası etkili oldu. Ülkede son üç günde 330 kişi hastanelere kaldırıldı.
 - "Önceliğimiz Ukrayna"
25 Haziran 2023 - 14:22

Son dakika: Wagner isyanı sonrası Putin'den ilk açıklama

Son dakika haberi: Rusya'nın Wagner ile anlaşması sonrası Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi. Putin, Savunma Bakanlığı yetkilileriyle irtibat halinde olduğunu söyledi.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 13:37

Rusya Suriye’yi vurmaya devam ediyor: 9 sivil hayatını kaybetti

Rusya’da Wagner krizinin yankıları sürerken Suriye’ye hava saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Dün akşam Lazkiye kentine düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybederken bugün İdlib kentinde bir sebze pazarı hedef alındı. Rus uçaklarının saldırısı sonucu 9 kişi hayatını kaybetti.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 13:12

Yunanistan ikinci kez seçimlere gidiyor: Kamuoyu yoklamalarında Mitsotakis önde

Yunanistan ikinci kez sandık başına gidiyor. Pazar sabahı açılan sandıklar saat 19.00'da kapanacak. Tekne faciasından sonra seçimleri kimin kazanacağı merak konusu olurken kamuoyu yoklamaları sonuç hakkında ipucu veriyor.
 - Amerika biliyormuş!
25 Haziran 2023 - 11:46

Amerika biliyormuş! Gizli yetkiliden Rusya-Wagner kriziyle ilgili itiraf gibi açıklama

Wagner ile Rusya arasındaki kriz 24 saat sürmeden Belarus'un araya girmesiyle çözüldü. Anlaşmaya göre; Wagner lideri Prigojin hakkındaki suçlamalar düşürülecek ve yargılanmayacak. New York Times ise, ABD istihbaratının Wagner'in kalkışma hazırlığı hakkında önceden bilgilendirildiğini belirtti.
 - Dolar ve altın fışkırdı!
25 Haziran 2023 - 09:03

Dolar ve altın fışkırdı! Dünyayı ayağa kaldıran Wagner patronu Prigozjin'in ofisinden çıkanlar şoke etti

Rusya'da darbe girişimi yaparak dünyayı ayağa kaldıran Wagner Grup patronu Prigozjin geri adım attı. Tüm suçları affedilen Prigozjin'in ofisinden çıkanlar ise şoke etti. Ofisinden dolar ve altının yanı sıra sahte pasaportlar da çıktı.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 08:49

Son dakika: Wagner, Rostov kentinden tamamen çekildi

Son dakika haberleri: Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, savaşçılar ile birlikte Rusya'nın Rostov-Na-Donu kentinden ayrıldı.
 - Wagner darbesi durduruldu
25 Haziran 2023 - 05:36

Wagner darbesi durduruldu: İkna edilen Prigojin yargılanmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in aşçısı olarak tanınan Yevgeniy Prigojin’in fitilini ateşlediği isyan, ikinci günde bastırıldı. Kremlin, geri çekilen Prigojin’in cezasının düşürüldüğünü açıkladı.
 - Belarus’a gidecek
25 Haziran 2023 - 00:40

Kremlin’den Prigojin kararı: Belarus’a gidecek

Rus yönetimine karşı isyan çıkaran paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeny Prigojin geri adım attı. Belarus’un araya girmesiyle isyan sona erdi. Prigojin’in Belarus’a gönderilmesine karar verildi. Öte yandan Wagner güçleri hakkında davanın düşürüldüğü duyuruldu.
DÜNYA - DÜNYA
25 Haziran 2023 - 00:22

5 kişiye mezar olan denizaltının parçaları bulundu: İhmal iddiaları gündemde

Titanik'in enkazına dalış yaparken kaybolan Titan denizaltısının parçaları bulundu. Basınç nedeniyle patlayan ve 5 kişinin ölümüne neden olan denizaltı ile ilgili ihmal iddiaları gündeme gelirken, Kanada olayla ilgili soruşturma başlattı.
 - Rusya'da 'Wagner' isyanı sona erdi
24 Haziran 2023 - 23:53

Putin ile Prigojin anlaştı! Rusya'da 'Wagner' isyanı sona erdi

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin, hükümete resmen savaş işan etti. Rusya lideri Vladimir Putin ise silahlı başkaldırının çok ağır cezası olacağını duyurdu. Putin'in hainlik açıklamalarına Wagner lideri, Rostov'un kontrolünü ele geçirerek cevap verdi. Wagner'in Moskova'ya ilerleyişi sürerken, Putin ülke genelinde sıkıyönetim ilan etti. Yaşanan gelişmelerin ardından Wagner ve Kremlin arasında arabulucu olan Belarus lideri Lukaşenko, Prigojin ile yaptığı görüşme sonrası Wagner liderinin ilerleyişi durdurmayı kabul ettiğini açıkladı. Wagner ile anlaşayan Kremlin, grubun kurucusu Prigojin hakkındaki kararını açıkladı. İşte Wagner darbe girişiminden dakika dakika son gelişmeler...
Başa Dön Sona Git