Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türk teknolojisi Brezilya ve ABD ordusunda! REPKON dünyanın radarına girdi

Türk teknolojisi Brezilya ve ABD ordusunda! REPKON dünyanın radarına girdi
Başlık ResmiTürk teknolojisi Brezilya ve ABD ordusunda! REPKON dünyanin radarina girdi

Türk savunma sanayisi dünya sahnesinde büyük oynuyor! Brezilya'nın uzun menzilli füze projesine imza atan REPKON şimdi de ABD ordusuyla 435 milyon dolarlık dev anlaşma yaptı. Kentucky'de kurulacak TNT üretim tesisinin tasarımı, inşası ve devreye alınması Türk mühendisliğine emanet.

Kaydet
a- | +A
Türk savunma sanayisinin önde gelen metal şekillendirme firmalarından REPKON, Brezilya merkezli SIATT şirketiyle imzaladığı sözleşme kapsamında, uzun menzilli MANSUP-ER füze sisteminin üretiminde yer alacak.
Brezilya Donanması’nın Tamandare sınıfı fırkateynleri için geliştirilen ve 200 kilometre menzile ulaşabilen MANSUP-ER füzesi, SIATT liderliğinde, BAE merkezli EDGE Group ile Brezilya Donanması iş birliğiyle üretiliyor.
REPKON, bu stratejik ortaklıkta akıtarak şekillendirme (flowforming) teknolojisini sağlayarak füzenin gövde üretiminde yer alacak.
Türk teknolojisi Brezilya füzelerinde! REPKON dünyanın radarına girdi - 1. Resim
Başlık ResmiTürk teknolojisi Brezilya füzelerinde! REPKON dünyanın radarına girdi - 1. Resim

"METAL ŞEKİLLENDİRMEDE TÜRK MÜHENDİSLİĞİNİN GÜCÜ"

REPKON, dönel simetrik parçalarda yüksek hassasiyet sağlayan özel teknolojileriyle tanınıyor. Soğuk prosesle gerçekleştirilen bu üretim süreci, füze parçalarının dayanımını ve hassasiyetini artırıyor.
Firmanın geliştirdiği makineler sadece Türkiye’de değil, ABD, Almanya, İspanya, Pakistan ve Azerbaycan gibi birçok ülkede kurulan mühimmat üretim tesislerinde aktif olarak kullanılıyor.

UZUN VADELİ İŞ BİRLİĞİ HEDEFİ

Her iki şirketin yöneticileri, bu ortaklığı yalnızca bir proje iş birliği olarak değil, uzun vadeli stratejik ortaklık olarak tanımlıyor.
Amaç, sadece mevcut sistemlerde değil, gelecekteki bölgesel füze projelerinde de ortak hareket etmek.
REPKON ayrıca kısa süre önce Alman Bowas firmasını satın alarak, hem metal aksam hem de enerjetik dolum hatları kuran ender firmalar arasına girdi.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.