Kremlin'den Türkiye açıklaması: Erdoğan-Putin görüşmesi yakın zamanda gerçekleşecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kremlin'den Türkiye açıklaması: Erdoğan-Putin görüşmesi yakın zamanda gerçekleşecek

DÜNYA Haberleri

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Türk-Rus ortak işbirliği projelerine değinen Peskov, “Rusya ile Türkiye, ortak projeleri şimdiden oldukça dinamik bir biçimde gerçekleştiriyorlar. Tabii ki bu dinamiğin korunmasını umuyoruz.' dedi. Peskov, Putin ve Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi olup olmayacağına ilişkin soruya, “Böyle bir görüşmenin yakın zamanda gerçekleşeceğini söyleyebilirim' cevabını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmesinin ardından bugün de Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov'dan açıklamalar geldi.

"GELİŞTİRMEK İSTEDİĞİMİZ OLDUKÇA İDDİALI PROJELER VAR"

Erdoğan'ın zaferiyle birlikte Türk - Rus ortak işbirliği projelerine değinen Peskov, "Rusya ile Türkiye, ortak projeleri şimdiden oldukça dinamik bir biçimde gerçekleştiriyorlar. Tabii ki bu dinamiğin korunmasını umuyoruz. Elbette gerçekleştirmek istediklerimiz oldukça iddialı projeler" dedi.

"GÖRÜŞMENİN YAKINDA ZAMANDA GERÇEKLEŞECEĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesinin planlanıp planlanmadığı sorusuna cevap veren Peskov, "Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilecek telefon görüşmeleri üstünde oldukça hızlı bir biçimde anlaşmaya varılıyor. Böyle bir görüşmenin yakın zamanda gerçekleşeceğini söyleyebilirim" diyerek liderlerin telefon görüşmesi yapabileceğini doğruladı.

Liderlerin bire bir formatta bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine de cevap veren Peskov, "Öyle ya da böyle gelecekte bu görüşme muhakkak gerçekleşecek ancak şu an için zamanı konusunda bir tahminde bulunamıyorum" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...