Erdoğan'ın zaferi dünya basınında: Bir kez daha kanıtladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan'ın zaferi dünya basınında: Bir kez daha kanıtladı

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elde ettiği seçim zaferi, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz BBC, "Erdoğan bir kere daha kendisine karşı yarışmanın kolay olmadığını ispatladı" derken Alman basınında "Ebedi Erdoğan" başlığını attı.

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylamasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 52.16'sını; Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 47.84'ü alabildi. Erdoğan'ın galibiyeti dünya basınında da geniş yer buldu.

İşte dünyanın önde gelen gazetelerinin seçim sonrası manşetleri;

Açılan Sandık% 100Sandık İkonu
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-05-31 17:47:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

BBC: ERDOĞAN BİR KEZ DAHA KANITLADI

İngiliz BBC, haberinde Erdoğan'ın ilk açıklamasında seçmenlere teşekkür ettiği belirterek, "Erdoğan bir kere daha kendisine karşı yarışmanın kolay olmadığını ispatladı" değerlendirmesine yer verdi. Haberde seçim sonucunun belli olmasının ardından İstanbul ve Ankara'da vatandaşların, Erdoğan'ın seçim zaferini için kutlama yaptılarını da belirtti. 

GUARDİAN: BÜYÜKŞEHİRLERİ KAYBETMEK ERDOĞAN İÇİN GERİLEMEYE NEDEN OLMADI

The Guardian gazetesinin haberinde AK Parti'nin önemli büyük şehirlerde birinci olmamasına rağmen "Türkiye'nin önemli büyük şehirlerini kaybetmek Erdoğan için gerilemeye neden olmadı." dedi ve Erdoğan'ın 5 yıl daha Türkiye'yi yöneteceğini belirtti.

ALMANYA: EBEDİ ERDOĞAN

Almanya'nın kamu yayıncıları ARD ve ZDF'nin ana haberlerinde Türkiye'deki seçimin sonucu ilk haber olarak verildi.

ZDF'nin haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazandığı ifade edildi ve Türkiye'deki muhabirine canlı bağlanılarak son durum aktarıldı.

ARD'nin haberinde de 5 yıllık görev süresi için seçimleri kazandığı vurgulanan Erdoğan'ın "seçimin kazananın 85 milyon olduğu" yönündeki sözleri aktarıldı.

Kamu yayıncısı ARD'nin muhabiri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı yayın yaparak, Erdoğan'ın balkon konuşması yapacağını bilgisini paylaştı.

Bild gazetesi, "Türkiye'deki seçimde Erdoğan önde"  başlığını atarken; Frankfurter Rundschau gazetesi seçimi, "Türkiye'de ikinci tur seçim. Erdoğan kutluyor, Kılıçdaroğlu yenilgiyi kabul ediyor" başlığıyla verdi.

Spiegel "Ebedi Erdoğan" başlığını kullandığı haberinde, Erdoğan'ın bir kez daha cumhurbaşkanı seçimini kazanmayı nasıl başardığı analiz edildi.

FRANSA: TÜRKİYE'Yİ 5 YIL DAHA YÖNETECEK

Fransız basındaki haberlerde, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun galibi olduğuna yer verildi.

Fransız 24 kanalı, gün içinde bültenlerinde seçimin ikinci turuna geniş yer ayırdı, ikinci tura ilişkin özel yayın yaptı.Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı elde ettiği zaferle yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini yazdı.Fransız BFMTV kanalının haberinde, 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan'ın seçimin ikinci turunda yeniden cumhurbaşkanı seçildiği, Türkiye'yi 5 yıl daha yöneteceği kaydedildi.

Haberde, Erdoğan'ın İstanbul'da coşkulu kalabalığın karşısında yaptığı konuşmada, Türk milletinin 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu kendilerine tevdi ettiğini söylediği aktarıldı.

İSPANYA: RAKİBİNDEN 2 MİLYON OY FAZLA ALDI

İspanyol La Vanguardia gazetesi, seçim haberini "Erdoğan 5 yıl daha iktidarda kalacak" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Yapılan yorumda, "Recep Tayyip Erdoğan, bu pazar günü rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıkça mağlup etti. Sandıklarda açılan oyların yüzde 98'ine göre, mevcut cumhurbaşkanı muhalefet adayından iki milyon daha fazla oyla pozisyonunu bir kez daha onaylattı. Yaklaşık yüzde 85 ile seçimlere katılım bir kez daha çok yüksek oldu." ifadelerine yer verildi.

İtalyan Corriere della Sera gazetesi de haberini "Türkiye'de Erdoğan, seçimin 2. Turunu oyların yüzde 52'sini alarak, cumhurbaşkanlığını teyit etti" başlığıyla verdi.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...