Bakan avcı: 'Üniversite sınavlarının soruları...'

/ Kaynak: İHA
Bakan avcı: 'Üniversite sınavlarının soruları...'

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Üniversite sınavlarının soruları okulda ve sınıfta öğrenilen, yani normal müfredattan öğrenilen bilgilerden çıkacak" dedi.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Bakan Avcı, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Şükrü Nazlı ve Vural Kavuncu ile AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Milli eğitim Müdürü Coşkun Esen ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Bakan Avcı, Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi'nde destek kursuna katılan öğrencileri ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Bakan Avcı, "Bir takım dedikodular duyuyorsunuz. Üniversite sınavlarında sorular okulda, sınıfta yani normal müfredattan edindiğiniz bilgilerden çıkacak ve çıkmaya devam edecek. Sorular yüzde yüz buradan çıkacak. Eskiden üniversite soruları üniversite akademisyenleri tarafından hazırlanıyordu. Şimdi biz ÖSYM ile birlikte branş öğretmenleri de soru hazırlama komisyonunda görevlendirdik. 100'ün üzerinde öğretmenimiz komisyonda görev aldı. Derslerinize devam ediyorsanız artık dershane gerek kalmıyor. Ama buna rağmen 'ben biraz da takviyesi istiyorum' diyorsanız, bizim hafta sonu kurslarımız var. Ayrıca bir de EBA'yı faaliyete geçirdik" diye konuştu.
Öğrencilere kalem ve not defteri hediye eden Bakan Avcı, okulun öğretmenleri de istişare toplantısı düzenledi.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...