İlk raunt sona erdi

İlk raunt sona erdi

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi ortak sınavların ilk gün oturumları sona erdi

Ortak sınavların ilk oturumu, yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda; yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayan sınavlarda, öğrenciler dün Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girdi. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika oldu. Öğrenciler bugünkü oturumda “fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil” derslerine ait soruları cevaplayacak. Sonuçların 2016 Ocak ayında açıklanması bekleniyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...