İşte okulların tatil olduğu iller!

Düzenleyen: / Kaynak: ajanslar
İşte okulların tatil olduğu iller!

EĞİTİM Haberleri  / ajanslar

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte MEB'den kar tatili haberleri gelmeye başladı. İşte okulların tatil edildiği iller...

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte MEB'den kar tatili haberleri gelmeye başladı. İşte okulların tatil edildiği iller...

İSTANBUL
 
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yarın İstanbul’da okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.  
 
Vali Şahin, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Meteorolojik verilere göre ilimizde başlayan kar yağışının yarın da öğleden sonra etkisini arttırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.”
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan resmi açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; ilimizde bugün başlayan kar yağışının aralıklarla devam etmesi, yarın öğleden sonra ise etkisini arttırması beklenmektedir. Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta, liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerine 18 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır” denildi.

KOCAELİ
 
Kocaeli’de yarın yoğun kar yağışı beklenmesi nedeniyle okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Meteorolojik bilgiler ve yoğun kar yağışı uyarısı doğrultusunda 18 Ocak Pazartesi günü ilimizde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.
 
Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle:
 
"Meteorolojik verilere göre; yoğun yağmurun ilerleyen saatlerde kar yağışına dönüşeceği, Pazartesi gün boyu kar yağışının devam edeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle; kar yağışının araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açabileceği olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile il genelinde anaokulları, ilk, orta ve liseler ile rehabilitasyon merkezleri eğitim ve öğretime Pazartesi günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır"
 
MUĞLA
 
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeni ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.  
 
Muğla’da hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı nedeni ile 18.01.2016 Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.
 
MANİSA

Manisa'nın Demirci ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İlçe merkezinde sağanağın ardından başlayan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana gelirken belediye ekipleri yolları açık tutabilmek için kar temizleme çalışmaları yapıyor.

ANTALYA'DA ÇATISI HASAR GÖREN OKULDA EĞİTİME TATİL
 
Antalya’nın Demre İlçesi’nde fırtına nedeniyle çatısı hasar gören Atatürk Ortaokulu’nda eğitime ara verildiği öğrenildi.
 
BALIKESİR
 
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.  
 
Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli kar ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı bazı mahallelerin yolları kapanırken, kar yağışının ilçenin tamamını etkisi altına aldığı öğrenildi.
 
Yoğun kar yağışının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçe hıfzıssıhha kurulunun kararına göre 18 Ocak Pazartesi günü ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki ilk ve orta düzeydeki tüm okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
 
SAKARYA
 
Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada taşımalı sistemdeki öğrencilere bir gün kar tatili verildi.
 
Sakarya Valiliği'nden akşam saatlerinde yapılan açıklamada, 18 Ocak Pazartesi günü il ve ilçelerde taşımalı sistemdeki öğrencilerin kar tatili yapacakları belirtildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...