Liselere profesör geliyor

Düzenleyen:
Liselere profesör geliyor

EĞİTİM Haberleri

Kendi ekibi ve oluşturacağı öğretmen kadrosuyla okul yönetimine gelmek isteyen akademisyenlerin taleplerini de değerlendiren MEB, bu sistemi uygulayarak okulları dünyanın önde gelen kolejleriyle yarışır hâle getirecek.

Gökhan Kaya ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ‘ortaokul ve liselere okul müdürü olarak doçent ve profesörlerin atanması’ yönünde yaptığı açıklamaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) çalışma başlattı. Bu konuda gönüllü olan ve üniversiteler yerine ortaokul ve liselerde kariyerini sürdürmek isteyen doçent ve profesörlerle bir araya gelmeyi planlayan Bakanlık, bu akademisyenlerin talepleri doğrultusunda bir yol haritası hazırlayacak. Kendi ekibi ve oluşturacağı öğretmen kadrosuyla okul yönetimine gelmek isteyen bazı akademisyenlerin bu taleplerini de değerlendirecek olan Bakanlık, belirlenecek bazı pilot okullarda bu sistemi uygulayarak bu okulları dünyanın önde gelen kolejleriyle yarışır hale getirecek. Öte yandan birisi rektör olmak üzere iki profesörün bu projede görev almak istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği öğrenildi. Erdoğan’ın bu iki akademisyenin belirlenecek pilot okullara yerleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya talimat verdiği ifade edilirken, akademisyenlerin de bazı isteklerde bulunduğu kaydedildi.  “Müdür yardımcılarını ve istediğim öğretmeni okulumda ben görevlendireyim. Bizden bağımsız okula atama yapılmasın” dediği öğrenilen akademisyenlerin, bu ve buna benzer taleplerinin neler olduğu üzerinde Bakanlık da çalışma başlattı. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...