Suriye sınırında İstanbullu eğitim meleği

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye sınırında İstanbullu eğitim meleği

EĞİTİM Haberleri  / AA

Kobani sınırının sıfır noktasındaki Dikmetaş İlkokuluna geçen yıl atanan sınıf öğretmeni Sinem Süs, imkansızlıklara rağmen özveriyle öğrencilerini eğitiyor.

İç savaşın sürdüğü ve zaman zaman yoğun çatışmanın yaşandığı Halep'e bağlı Kobani (Ayn el Arap) sınırının sıfır noktasındaki Dikmetaş İlkokulunda öğrencilerine umut olan İstanbullu sınıf öğretmeni Sinem Süs, zor koşullara rağmen özveriyle çalışıyor.

Suruç ilçesinin Suriye sınırındaki Dikmetaş Mahallesinde bulunan ilkokula geçen yıl atanan 24 yaşındaki Sinem öğretmen, ön yargılarına ve ailesinin itirazına rağmen görevine başladı.

İstanbul'da doğup büyüyen ve eğitimini de İstanbul'da tamamlayan Süs, atandığı dönemde Suriyelilerin kaldığı okulu yeniden eğitime hazırlamak için kolları sıvadı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile İstanbul'daki tanıdıklarının desteği ve sosyal medya aracılığıyla okulu adeta yeniden inşa eden Süs, hem okul müdürlüğü hem de 4 sınıftaki 39 öğrencinin öğretmenliğini yapıyor.

Öğrencilerin daha iyi ortamda eğitimlerini sağlamak ve sınıf mevcudunu düşürmek için okulun lojmanını sınıfa dönüştüren Sinem öğretmen, evinden okula her gün 30 kilometre gidip geliyor.

Sabahın ilk ışıklarında yollara düşen Sinem öğretmen, onca zorluğa rağmen öğrencilerine umut olmaya çalışıyor.
Çocuklardan Kürtçe öğrendi

Sinem öğretmen, çocukların Kürtçe konuştuğunu, bu nedenle ilk etapta öğrencileriyle anlaşmakta zorluk çektiğini belirterek "Onlar bana Kürtçe, ben onlara Türkçe öğreterek anlaşmaya çalıştık." dedi.

Okulun bulunduğu bölgede ailelerin gelir durumlarının iyi olmadığına değinen Süs, şunları kaydetti:

"Aileler çocuklara defter kitap alamıyorlar. Onların hepsini ben temin etmeye çalıştım. Geçen sene tanıdıklarım vasıtası ve sosyal medya sayesinde okula çok yardım geldi. Artık, çocukların hiçbiri defter, kalem almıyor. O kadar çok stok var ki ben veriyorum hepsini. İhtiyaç duymuyorlar. Defter, kalem, çanta ve kıyafet hepsinden veriyorum. Kışın bile terliklerle okula geliyorlar. İçim el vermediği için onlara yardım ulaştırmaya çalışıyorum.

Bölgenin içinde bulunduğu şartlar ve sınır bölgesinde olması nedeniyle pek çok zorluğa göğüs germek durumunda kaldığını ifade eden Süs, "Çocuklarım için, eğitim için, öğretmenliği sevdiğim için katlanıyorum bu duruma. Çocuklar bana pırıl pırıl baktığı için burada duruyorum yoksa İstanbul'dan kalkıp buraya gelmek bir kadın için çok zor." diye konuştu.

Öğretmenliğin sınır köylerinde daha da anlam kazandığını ve uzun yıllar burada kalıp görevini sürdüreceğini dile getiren Süs, meslektaşlarını bölgede görev yapmaya davet etti.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...