'Sporun yakasını bırakmayan şiddete karşı birlik olmalıyız'

Düzenleyen:
'Sporun yakasını bırakmayan şiddete karşı birlik olmalıyız'

EĞİTİM Haberleri

Futbol yalnızca Türkiye'de değil dünyanın her köşesinde toplumların ortak dili denebilecek etkiye sahip fenomen bir spor dalıdır...

Farklı dil, millet ve inanca mensupo milyarlarca insanı coşturan bu spor dalı ne yazık ki son yıllarda şiddetin gölgesinde adeta can çekişiyor. Bilim dünyası da, futbola özgü olmayan şiddet olaylarını doğuran koşulları belirleyebilmek için bir dizi araştırma yapıyor. Dünyada sosyolojik bir hareket olan ve popüler kültürde birçok toplumsal dengeyi de etkileyen futbolun sürüklendiği şiddet sarmalı, hafta içinde İstanbul Aydın Üniversitesi'nde (İAÜ) konuşulup tartışıldı. Maçlarında zaman zaman ortaya çıkan tatsız görüntüler nedeniyle güçlü futbolundan ziyade "şiddet olaylarıyla" haber olan Trabzonspor'un başkanı, iş adamı Dr. Muharrem Usta, öğrencilere örnek alınacak mesajlar verdi. İAÜ'deki buluşmada İstanbul'da yaşayan Trabzonlu iş, sanat ve medya dünyasından isimler yer aldı. Katılımcılardan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, teknik direktör Giray Bulak, futbol yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Mustafa Korkut, Kemal Şener, İsmail Yüksek, Fikret Kaya ve Muammer Saka kulübün geleceğine ilişkin görüş ve önerilerini ifade ettiler.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...