Yaptığı yolsuzluk 7 yıl sonra anlaşıldı

Düzenleyen:
Yaptığı yolsuzluk 7 yıl sonra anlaşıldı

EĞİTİM Haberleri

Emekli olan, istifa eden veya ücretsiz izne ayrılan personelin kayıtlarını sistemden düşmeyerek maaşlarını başka kişilere aktarmış

Gökhan Kaya ANKARA

Millî Eğitim Bakanlığında eşine az rastlanır bir yolsuzluk olayı ancak yıllar sonra fark edilebildi. Ankara’da bir ilçe millî eğitim müdürlüğünde mutemetin yaptığı yolsuzluk pes dedirtti. Dolandırıcı mutemedin, emekli olan, istifa ederek ayrılan veya ücretsiz izne ayrılan personelin kayıtlarını sistemden düşmeyerek bu kişiler adına 7 yıl boyunca maaş ödemesi talimatı verip parayı başka kişilere aktardığı belirlendi. Benzer durumla karşılaşılmaması için konunun il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden kontrol edilmesi talimatı veren Müsteşar Yardımcısı Hilmi Çolakoğlu, anormal bir durum görüldüğünde denetim başlatılmasını ve savcılıklara suç duyurusu yapılmasını istedi. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...