KPSS'de 3 kişiden biri İİBF mezunu

/ Kaynak: CHA
KPSS'de 3 kişiden biri İİBF mezunu

EĞİTİM Haberleri  / CHA

İBF Derneği Başkanı Murat Karaca, 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılanların üçte birini iktisadi bilimler mezunlarının oluşturduğunu söyledi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteliler (İİBF) Derneği Başkanı Murat Karaca, 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na 924 bin 739 adayın katıldığını, bu sayısının 350 binini iktisadi bilimler mezunlarının oluşturduğunu söyledi. Kamu görevlisi olmak isteyen her üç kişiden birinin iktisadi bilimler fakültesi mezunu olduğunun altını çizen Karaca, bu sayının her geçen yıl arttığına dikkat çekti. Karaca, şu anda Türkiye'deki üniversitelerde 1 milyon 400 bin kişinin İİBF'de eğitim gördüğünü vurguladı. B grubu memurluk için bekleyenlerden 2 bin 500 kişinin işe alındığını aktaran Karaca, şöyle devam etti: "Bu sayı sınava girenlerin yüzde 1'ine dahi karşılık gelmiyor. Oysa 2013 yılı istatistiklerine göre, genel idari hizmetler sınıfında yaklaşık 250 bin kadronun boş olduğu görülüyor. Ciddi anlamda kadro boşta iken işsizlik savaşı veren bu gençlerin yüzde 1'inin dahi atanmamasının yanlış olduğunu düşünüyoruz. En azından sınava giren İİBF mezununun yüzde 5'inin işe alınması istiyoruz." Murat Karaca, KPSS yoluyla yapılan merkezi atamalarda devlet kadrolarına liyakatli atamalar yapılması gerektiğini vurguladı. Genel idari hizmetler sınıfı içerisinde yer alan bir çok kadronun iktisadi bilimler mezunlarıyla ilgili olduğuna dikkat çeken Karaca, "Bu kadrolar için uygun eğitimi almış olanların sayısı 350 bini aşmış olmasına rağmen, kurumlar bu yerlere 4001 kodunu (yani herhangi bir lisans bölümünden mezun olma şartını) ve 3001 kodunu (yani herhangi bir önlisans bölümünden mezun olma şartını) yeterli görmektedir. Bu durum kamu kurum ve kuruluşlarındaki hizmet kalitesini düşürmekle kalmamakta, aynı zamanda İİBF'lilerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunların çığ gibi büyümesine de sebebiyet vermektedir. Vatandaşa daha kaliteli hizmetin sunumunu hedef edinen AK Parti hükumetinin, bir an önce genel idari hizmetler sınıfı içerisinde yer alan kadroları tasnif ettirerek İİBF'lilerin almış olduğu eğitimle direk ilgili olanlarına sadece İİBF'lilerin alımı için gerekli talimatı vereceğine inanıyoruz. Bu hususta acil düzenleme yapılmasının ülkemizin de menfaatine olacağı kanaatini taşıyoruz." ifadelerini kullandı.
EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...