Çin'de 'nükleer enerji' alanında burslu okuma imkanı! 25 öğrenci aranıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çin'de 'nükleer enerji' alanında burslu okuma imkanı! 25 öğrenci aranıyor

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çin ile imzalanan “Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İş Birliği Anlaşması” çerçevesinde 25 Türk öğrenci Çin’de yüksek lisans ve doktora eğitimi alacak. Son başvuru tarihi 29 Şubat.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı kamu şirketi Türkiye Nükleer Enerji AŞ (TÜNAŞ) koordinatörlüğündeki program ile Türk öğrenciler, Çin’deki Harbin Mühendislik Üniversitesinde doktora ve yüksek lisans, Tsinghua Üniversitesinde de yüksek lisans yapacak. Programa katılacak öğrencilerin masrafları Türkiye ve Çin tarafından karşılanacak.

Ücretsiz başvuru hakkı, konaklama imkânı, sağlık sigortası, aylık 4 bin 500 Yuan’a kadar burs, gidiş dönüş uçak bileti ve Çince kursu gibi avantajlar da öğrencilere sunulacak. Eğitim dili tamamen İngilizce olan programa katılacak adayların ileri düzey İngilizce bilgisine sahip olması ve lisans genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 olması gerekiyor.

Adayların öz geçmiş, onaylı lisans not dökümleri, İngilizce dil bilgisini gösteren uluslararası denkliğe sahip belgeleri ve niyet mektuplarını İngilizce ve PDF formatında olacak şekilde 29 Şubat’a kadar “tunas.hr@enerji.gov.tr” elektronik posta adresine iletmeleri gerekiyor.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...