Dün Türk bankalarını övdü bugün kara senaryo çiziyor!

Dün Türk bankalarını övdü bugün kara senaryo çiziyor!

Ekonomi Haberleri

Türk bankalarının dış borçlanmaya bağımlılığına işaret eden S P; FED'in tahvil alımını azaltmasının sistemi zorlayabileceğini öne sürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S amp;P, ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımını azaltma programının, gelişmekte olan ekonomilerin bankacılık sistemleri üzerinde olumsuz etkileri olacağını bildirdi. Türk bankacılık sisteminin dış borçlanmaya bağımlılığına işaret edilen S amp;P raporunda, "Geçen birkaç yıl içerisinde Türkiye bankacılık sistemi, uluslararası sermaye piyasasına olan erişimini artırdı. Bu yüzden FED'in tahvil alımını azaltmasının, finansman maliyetini artıracağını düşünüyoruz. Buna rağmen, dış finansmanın bir kısmının ticaret finansmanı işlemlerinden oluştuğunu kabul ederek, bu durumun risk değerlendirmesini azalttığını öngörüyoruz. Bunun yanı sıra Türk bankalarının yeterli sermaye tamponu olduğunu düşünüyoruz" denildi. Öte yandan S amp;P Analisti Göksenin Karagöz ise, iki gün önce yaptığı açıklamada Türk bankalarının yüksek kârlılık ve ciddi büyüme potansiyeli ile yabancı sermayenin gözdesi olduğunu söylemişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...