Dünya Bankası Direktörü: Türkiye mütevazı olmamalı

Dünya Bankası Direktörü: Türkiye mütevazı olmamalı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin finans sektörünü, girişimcilik geleneğini ve genç nüfus potansiyelini öven Dünya Bankası Direktörü, "Türkiye mütevazı olmamalı" dedi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Türkiye'nin köklü girişimcilik geleneğini ve güçlü finans sektörünü övdü. Raiser, "Türkiye'nin bölgedeki diğer ülkelere kıyasla avantajlı olduğu çok nokta var. Bazı özellikleri Türkiye'yi cazip ve güçlü hale getiriyor. Bu özelliklerin başında genç nüfusa ve yüksek büyüme potansiyeline sahip olması var: Altyapı sektörü de oldukça sağlam olan Türkiye, üstünlükleri konusunda mütevazı olmamalı" dedi. Türk ihracatçısının Avrupa krizinde yönünü diğer ülkelere çevirme konusunda esneklik başarısı gösterdiğini söyleyen Raiser, "Şimdi asıl önemli nokta ihracatçının Asya pazarında göstereceği başarı. Ardından Türk ihraç mallarının Avrupa'daki performansı. Türk ürünleri Avrupa'da büyük talep görüyor. Asya pazarlarına girmek için ise Türkiye, ürünlerini bir üst teknoloji seviyesine çıkarmalı" dedi. Raiser, Türkiye'den hızlı büyüme için tüm gelişmekte olan ülkeler gibi reformlara ağırlık vermesini beklediklerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...