Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırkağaç için kavun vakti!

Kırkağaç için kavun vakti!

Ekonomi Haberleri

Kırkağaçlılar yazın saplarından bağladıkları kavunları kış soğuğunda indiriyor değişik vilayetlerde görücüye çıkarıyorlar.

Şu anda Bakır ve Kırkağaç taraflarında bodrum katları serapa kavun dolu, mahzenlerden mis gibi kokular yükseliyor. Ahali kavun işine çok önem veriyor, saplarından bağlarken olur ki tırnağım değer zedelenir diye yaz günü eldiven giyecek kadar. Bakır Kasabası yerlilerinden Saffet Hoca "Evet yurdumuzun değişik yörelerinde güzel ve tatlı kavunlar yetişiyor ama Kırkağaç kavunu gibi dayanamıyorlar. Kırkağaç kavunu da çeşit çeşit sarı kabuklulara Altınbaş diyoruz siyah olanlara ise Hasan Bey. Topatan cinsi ise olunca kendiliğinden kopuyor sapından. Çocukluğumuzda hacı amcalar kavunları koparır at arabalarına yüklerlerdi. Diyelim yüz kavun kopardı, en okkalılarından onunu seçer alırlardı ön tarafa. Yolda fakir fukaraya dağıtır öşrünü vermedikleri mahsulü sokmazlardı avluya" diye konuştu. Kavun üreticisi Hafız Mesut ağabeye iyi bir kavun seçmenin sırlarını soruyoruz. "Kıvama gelmiş bir kavun ağır olur, nbsp;parmağınızla vurunca pof pof etmez, nbsp;tın tın tınlar. Kaldı ki kavun kendine has o koyu sarı rengiyle buradayım der adeta" diyor.
İrfan Özfatura İSTANBUL



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...