Taner Yıldız: 'Kandil Dağı'nda petrol arayacağız'

Taner Yıldız: 'Kandil Dağı'nda petrol arayacağız'

Ekonomi Haberleri

Yıldız, çözüm sürecinde gelinen silah bırakma kararıyla birlikte yatırımların artacağını belirterek, Kandil Dağı eteklerinde petrol aranacağını söyledi

Çözüm sürecine ilişkin silah bırakma kararının açıklanmasının ardından ekonomik getirilere dair sevindirici haberler geliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Kandil Dağı'nda Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi arasında madencilik alanında imzalanan işbirliği protokolü imza töreninde, 28 Şubat'ta açıklanan PKK'ya silah bırakma çağrısının getirilerine ilişkin görüşlerini açıklayan Yıldız, şunları söyledi: "Bu tür süreçlerin özellikle ülkemiz için fırsatlar oluşturacağına inanıyorum. Bizim enerji sektörüyle alakalı çok ciddi beklentilerimiz var. Bir önemli konu da bizim Bağdat'ta yaptığımız anlaşmaların Kuzey Irak ile yapılan sözleşmeler çerçevesinde hemen Kandil dağı eteklerinde bloklarımız var. Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız. Ben o yolun da açılacağına bu manada inanıyorum."
GAZDA YENİ İNDİRİM OLABİLİR
Bir soru üzerine Rusya'dan geçen hafta alınan yüzde 10.25'lik doğalgaz indiriminin, ham petrolün varil fiyatlarına bağlı olarak doğalgazdan bağımsız gelişen bir indirim olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, ham petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi durumunda formüle bağlı olarak doğalgaz fiyatlarının da düşeceğini, yüzde 10.25'in dışında da indirim olabileceğini söyledi. Bakan?Yıldız, bölgede bazı siyasi nedenlerle elektrik faturalarının ödenmediğini hatırlatarak, bu süreçle birlikte elektrikte kaçağın da azalacağını beklediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...