Açlık sınırındakilerin yüzde 60'ı kadın

Açlık sınırındakilerin yüzde 60'ı kadın

Ekonomi Haberleri

Bütün dünyada 1 milyar erkeği kadınlarla dayanışma için temsilci olmaya çağıran harekete Türkiye de katıldı.

Birleşmiş Milletler tarafından geçen yıl başlatılan ve erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadın haklarını savunmak için önderlik yapmaya çağıran kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yıllardır süregelen çabalara rağmen kadınlara karşı hak ihlallerinin dünya çapında öncelikli kalkınma sorunlarından biri olmaya devam ettiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, BM Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Ingibjorg Gisladottir, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ile sanat, medya, siyaset, spor dünyasından kampanyaya destek veren çok sayıda ismin katıldığı toplantıda konuşan ve HeForShe'nin dünyada sözcülüğünü yapan 10 kurum liderinden biri olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Dünyanın her yerinde biz erkeklerin sesi ne yazık ki çok yüksek çıkıyor. Bu defa sesimiz, kadın-erkek, sahip olduğumuz farklı seslerin birbirini bastırmadan duyulması için çıksın. Bugün burada herkesi bu değişim hareketinin bir parçası olmaya ve 'Ben Değilsem Kim?' diye sormaya çağırıyoruz. Eğitime, iş imkânlarına ve karar alma süreçlerine erişimdeki eşitsizlikleri hepimiz gündelik yaşantımızda birebir görüyoruz. Kadına karşı şiddetin boyutlarının ise tüm bu sorunların neden çözülemediğinin belki de en çarpıcı cevabı" diye konuştu.

Hedef 1 milyar erkeği mobilize etmek


Geçen yıl başlatılan HeForShe kampanyası, bu yılın eylül ayına kadar 1 milyar erkeği mobilize ederek toplumun yarısını, diğer yarıyı desteklemek için bir araya getirmeyi hedefliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bakan Ayşenur İslam, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Koç, Eczacıbaşı, Borusan Holding CEO'larının desteklediği kampanyaya, Mert Fırat, Kerem Bürsin, Özge Özpirinççi, Buğra Gülsoy, Sarp Levendoğlu, Selma Ergeç, Arzum Onan, Zeynep Farah Abdullah gibi oyuncular, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve birçok ünlü isim destek veriyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...