ABD pazarı Türkiye'ye açılacak

ABD pazarı Türkiye'ye açılacak

Ekonomi Haberleri

Mehmet Büyükekşi, "TTIP görüşmelerine Türkiye'nin de müdahil edilmesi, ABD pazarından yararlanmamıza hizmet edecek" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "ABD ve AB arasında imzalanacak Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) görüşmelerine Türkiye'nin de müdahil edilmesi, ABD pazarından yararlanmamıza hizmet edecek" dedi. Gümrük Birliği'nin yeni ekonomik şartlara göre revize edileceğini hatırlatan Büyükekşi, "AB'nin ve Türkiye'nin 3'üncü ülkelerle Serbest Ticaret Anlaşmaları'nı eşzamanlı olarak yapmalarını sağlayacak mekanizma ivedilikle üretilmeli. Türkiye'ye uygulanan nakliye kotaları, taşımacılıkta yaşadığımız sınırdaki gecikmeler, getirilen tarife dışı engeller ticaret hacmimizi son derece olumsuz etkiliyor. Kabarık bir fatura ödememize sebep oluyor " diye konuştu.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...