Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kapadokya-Erciyes yeni 'Davos' olacak

Kapadokya-Erciyes yeni 'Davos' olacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Erciyes'te yapılacak yatırımlar, bölgeyi dünyanın çekim merkezi haline getirecek.

350 milyon avroluk yatırımla, Erciyes Turizm Merkezi oluşturulacak. Kayseri Erciyes A.Ş.nin Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, şu ana kadar 170 milyon avro harcama yapıldığını, tamamı 200 kilometre olarak planlanan pistin 120 kilometresinin tamamlandığını, termal su aramalarına başladıklarını söyledi.
Cıngı'nın verdiği bilgiye göre Kapadokya bölgesini de içine alan bir destinasyon oluşturulacak. Kapadokya'ya gitmek için Kayseri Havaalanı'nı kullanan turistin, Kayseri'yi de gezmesi için Cultural Sking (Kültür Kayağı) diye bir konsept oluşturulacak. Böylece iki bölgede de her mevsim canlı bir turizm olacak. Cahit Cıngı, Davos gibi olmayı hedeflediklerini belirterek, "Davos'ta 1898 yılında uluslararası kayak yarışmaları yapıldığını düşününce bizden ne kadar önde olduklarını anlıyoruz. İnşallah biz de Davos gibi olacağız. Yazın Antalya'da kongre için yer bulunmuyor. İstanbul 2017'ye kadar dolu. Biz de Erciyes'i alternatif kongre merkezi haline getireceğiz. 3 bin kişilik kongre merkezi yapacağız" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...