Markanı seç, işini kur!

Markanı seç, işini kur!

Ekonomi Haberleri

Franchise, markalı bayilik veren firmaları, girişimci ve yatırımcılarla 13. kez bir araya getirecek 'Bayim Olur musun Fuarı' 15-18 Ekim CNR'da düzenlenecek

Önder ÇELİK

Ulusal Franchise Derneği'nin (UFRAD) 2014 yılı verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 35 milyar dolar işlem hacmine sahip franchising sistemi Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) da desteğiyle büyüyor. nbsp;Türkiye'de faaliyet gösteren 1800'ün üstünde zincir işletme ve onlara bağlı 50 bin civarında şube ağı bulunurken, nbsp;bu işletmelerin yüzde 78'ine karşılık gelen 1400 civarındaki firma, franchise ya da bayilik sistemiyle çalışıyor. nbsp;Önemli bir ekonomik büyüklüğe ulaşan franchising sektörü, her yıl düzenlenen fuarlarla da bayi ağını genişletip ülke geneline yayılıyor. Bu kapsamda 'Bayim Olur Musun Fuarı', franchise ve markalı bayilik veren yüzlerce firma ile binlerce girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiriyor.
EKİMDE 13'ÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK
Geçen yıl 18-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Bayim Olur Musun Fuarı'nın bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilecek. MedyaFors Fuarcılık organizasyonu, UFRAD işbirliği ve Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilecek 13. Bayim Olur Musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı bu yıl 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında, CNR Fuar Merkezi 5-6-7'nci hall'lerde gerçekleştirilecek.
GEÇEN YIL 300 MARKA KATILDI
Alışveriş merkezlerinin hızla yaygınlaşmasının da etkisiyle, Türkiye'de bir franchise markası patlaması yaşanıyor. Avrupa Franchise Federasyonu (EFF) istatistiklerine göre, Türkiye franchise zinciri sayısında Avrupa'da ilk sırada. Türkiye'yi 1375 markayla Fransa, 960 markayla Almanya izliyor. Geçen yıl düzenlenen ve 27 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği fuara, 277'si yerli 23'ü yabancı olmak üzere 300 marka katıldı. Katılan zincir markaların sektörlere göre dağılımı ise yüzde 33 giyim, yüzde 24 yiyecek, yüzde 27 ürün ve yüzde 16 hizmet olarak belirlendi. Tüm sektörleri franchise çatısı altında toplayan fuar; Ortadoğu, Balkanlar, ABD, Avrupa Birliği ve Türki cumhuriyetlerden gelen yatırımcıları Türk markalarıyla buluşturdu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...