Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan ile yeni bir sayfa!

/ Kaynak: AA
Yunanistan ile yeni bir sayfa!

Ekonomi Haberleri  / AA

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu, Yunanistan'ın yaşadığı krizde, ekonomik işbirliğinin yapılabilirliğine dikkat çekti!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye'nin Yunanistan ile olan ticari ilişkisini artırmak ve bu ülkeyle yeni bir sayfa açmak gerektiğini ifade etti.


Kadooğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın içinde bulunduğu ekonomik krizi kendilerinin de kaygıyla izlediğini belirterek, bu krizin, siyasi yönetimi daha güçlü bir Euro Alanı'na ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gösterdiğini dile getirdi.


Pazar günü yapılan referandumun verdiği mesajın, daha dengeli ve Yunan halkının da kabul edeceği bir çözüm üzerinde yeniden görüşmelere başlanması gerektiğini ortaya koyduğunu aktaran Kadooğlu, şunları kaydetti:


"Dolayısıyla daha önce Yunanistan'ın kreditörlerle yaptığı görüşmeler devam etmeli, küresel finansal istikrar ve daha güçlü bir AB için hızla uzlaşma sağlanmalı ve Euro Alanı siyasi yönetiminin güçlendirilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Bunun yanında Yunan hükümeti halkından aldığı güçle, kalıcı çözüm için iş birliklerine açık olmalı ve bu krizin tüm Avrupa'nın krizi olabileceği unutulmamalıdır."


Kadooğlu, "Komşumuz, tarihinin en zor krizi ile karşı karşıyadır. Türkiye iş insanları olarak bizler de Yunanistan'la olan ekonomik iş birliğini sürdürmenin, hatta bu ticari ilişkiyi artırmanın yollarını bulmalıyız. Artık yeni bir Yunanistan ile birlikte geçinmek nbsp;durumundayız ve Türkiye olarak Yunanistan ile yeni bir sayfa açmalıyız" önerisinde bulundu.


Hem hükümetler hem özel sektör hem de sivil toplum kuruluşları zemininde güçlü bir dayanışma içerisinde olmak gerektiğini ifade eden Kadooğlu, "Bu krizden, Türkiye-Yunanistan arasında siyasi, ekonomik ve insani açıdan daha güçlü bir birliktelik doğabilir. Bu, her iki ülkenin geleceği açısından da tarihi bir dönüm noktası olabilir. Hem iki ülkenin hem de dünyanın en değerli bölgelerinden olan Ege havzasının, Akdeniz'in, Kıbrıs'ın siyasi ve ekonomik istikrarı açısından bu birlikteliğe, dayanışmaya bugün her zamankinden çok ihtiyaç var" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...