Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere için büyük risk!

/ Kaynak: AA
İngiltere için büyük risk!

Ekonomi Haberleri  / AA

EY ITEM Club Başdanışmanı Spencer,'Osborne'un riskli stratejisi kısmen başarılı olabilir fakat büyümenin ve ithalatın yavaşladığını göreceğiz' dedi.

Ernst and Young (EY) ITEM Club tarafından yayımlanan raporda İngiltere Maliye Bakanı George Osborne'un ekonomik planının ülkenin büyümesini yavaşlatabilecek riskli bir plan olduğu belirtildi.


EY ITEM Club tarafından hazırlanan raporda, "Osborne'un planı İngiltere ekonomisinin geleceğini yatırım ve ihracat kısmında bırakıyor. Faiz oranları en azından önümüzdeki sonbahara kadar sabit tutulacak. Tüketiciler parasal sıkılaştırma başladıkça harcamalarını yavaşlatacaktır" ifadeleri kullanıldı.


İngiltere'de yatırımların bu yıl yüzde 5,1, gelecek yıl yüzde 7,4 ve 2017 yılında ise yüzde 7,1 artmasının beklendiği kaydedilen raporda, "Buna rağmen yatırımlar ve ihracat tarafındaki artışın önümüzdeki yıllarda ekonominin yavaşlamasını engellemesi olası görünmüyor" değerlendirmesi yapıldı.


İngiliz ekonomisinin 2015 ve 2016 yıllarında yaklaşık yüzde 2,7'ye, 2017 ve 2018 yıllarında ise yüzde 2,4'e doğru yavaşlamasının öngörüldüğü bildirilen raporda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışını bu eylül ayında yapmasının beklendiği, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz artışının ise 2016 yılının 3. çeyreğinden sonra gelmesinin beklendiği ifade edildi.


İngiltere'de faiz artışının beklenenden daha geç yapılacağına dair öngörüye temel gerekçe olarak İngiltere ekonomisindeki kapasite kullanım açığının gösterildiğine işaret edilen raporda, İngiltere'de politika faiz oranının 2016 yılının sonunda yüzde 1'e, 2017'de yüzde 1,75'e ulaşmasının beklendiği belirtildi.


Öte yandan mali düzenlemelerin tamamlanması için öngörülen 2019'a kadar politika faizinin yüzde 3'ün üzerine çıkmasının beklenmediği vurgulanan raporda, EY ITEM Club Başdanışmanı Peter Spencer ve EY Başekonomisti Mark Gregory'nin görüşlerine yer verildi.


Spencer, Maliye Bakanı Osborne'un stratejisini riskli bulduğunu belirterek, "Yeni bütçede işletmeler çalışanların maaşlarını yükseltebilmek için yeni yatırımlar yapmak zorunda kalacak. Bu strateji kısmen başarılı olabilir fakat büyümenin ve ithalatın yavaşladığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.


Bu yıl enflasyonun taban yapmasıyla birlikte, İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun çok tedbirli olması gerektiğini belirten Spencer, Para Politikası Kurulu'nun, Fed'i yakın bir zamanda takip edemeyeceklerini bildiğini kaydetti.


Başekonomisti Gregory ise, işletmelerin tozlanmış ihracat ve yatırım planlarını yeniden çıkarmak zorunda kalacağını, yatırım ve borçlanma seviyelerinin artacağını belirtti.


Osborne'un bütçede asgari ücretin artırılacağını açıklamasıyla istihdamın artık daha maliyetli olacağı için yatırım seviyelerinin artırılacağını aktaran Gregory, "İşletmelerin istihdam maliyetlerini azaltma amaçlı teknolojik yatırımları artabilir" değerlendirmesini yaptı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...