Seyahatlerde bilete mutlaka isminizi yazdırın

Seyahatlerde bilete mutlaka isminizi yazdırın

Ekonomi Haberleri

TESK Başkanı Palandöken, "Seyahat eden her yolcu adına ayrı bilet kesilmeli, isim ve koltuk numarası yazılmalı. O bilet seyahat sigortanızdır" dedi

Seyahat eden milyonlarca kişiye sigorta uyarısı geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, otobüs, tren, uçak gibi toplu taşıma araçlarında seyahat edenlerin biletini alırken koltuk numarası ve adını mutla kontrol etmesi gerektiğini belirterek "Bazı firmalar aile ve grup halindeki yolculuklarda tek bilet kesiyor, tek kişinin ismini yazıyor. Her birey kendi koltuğunun biletini ayrı almalı, numara ve isminin bulunduğunu kontrol etmeli. Çünkü kaza anında sigortadan faydalanacak kişi, bilette ismi olan kişidir. Bilette ismi olmayan, sigortadan faydalanamaz" dedi.
Herhangi bir kaza durumunda kazazedelerin mutlaka seyahat ve koltuk sigortaları tarafından tedavi edilmesi gerektiğini hatırlatan Palandöken, "Kaza anında kişiler kendilerine ait sigorta üzerinden muayene ve tedavi ediliyor. Bunun için hastane görevlilerinin de bilinçlenmesi gerekiyor. Bu sigorta kontrol edilmeli. Tüketici de bilinçlenmeli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...