FED hamlesine kadar hükümet kurulmalı

FED hamlesine kadar  hükümet kurulmalı

Ekonomi Haberleri

Dolar 2.75'e kadar geriledi. Ancak uzmanlar ekonomi için en büyük riskin, "FED'in faiz artırımına siyasi belirsizlikle yakalanmak" olduğunu belirtiyor.

İç güvenlik endişeleri, not indirimi korkusu ve koalisyon belirsizliği ile haftaya hareketli başlayan piyasa sakinleşti. Borsada önceki gün yaşanan sert değer kaybının ardından dün tepki alımları etkili oldu. BIST 100 endeksi yüzde 1'i aşan primle 78 bin 500 puanın üzerine çıktı. 2.77'nin üzerinden önceki günü tamamlayan dolar da, yeniden 2.75'in altını gördü. Piyasalar, koalisyon görüşmeleri ve iç güvenlik konusunda yaşanacak gelişmeleri takip edecek. Uzmanlar, ekonomi için en büyük riskin, "FED'in faiz artırımına siyasi belirsizlikle yakalanmak" olduğunu belirtiyor. ALB Forex Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Kur oynaklığı yeniden gündemde yer işgal etmeye başladı. Son bir haftadaki oynaklık, terör olaylarının risk algısını artırmasından dolayı oluştu. Buna, erken seçime ilişkin risklerin de eklenmesi ihtimali söz konusu. Kısa vadede kuru rahatlatabilecek ana faktör, Türkiye'nin risk priminin azalması. Bu da koalisyon görüşmelerinde tansiyonu düşürecek açıklamalarla mümkün" dedi.
Bu arada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp; Poor's (S amp;P), "TCMB'nin 2016'da para politikasını sıkılaştırmasını beklediğini" bildirdi. Kurumun son raporunda, "ABD Merkez Bankası'ndan beklenen parasal sıkılaştırma ve Çin'in yapısal yavaşlaması, küresel ticaret ve emtialar üzerinde ağırlık oluşturuyor. Türkiye gibi finansman ihtiyacı olan ekonomiler, özellikle yabancı sermaye akışlarında hassas" ifadeleri kullanıldı. S amp;P ayrıca Güney Afrika, Brezilya, Meksika ve Şili'de de parasal sıkılaştırma bekliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...