Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından karışık bir seyir izlendi.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün akşam faiz oranlarının yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulması kararını aldığını açıklamasının sonrasında, pay piyasalarında dalgalı bir seyir izlenirken, dolar yen karşısında değer kaybetti.


Dün güne 120,6 seviyelerinden başlayan dolar/yen paritesi, bugün düşüşünü 2'nci güne taşıdı ve 119,8 seviyelerine kadar geriledi. Yendeki güçlenme, ihracatçı şirket hisseleri öncülüğünde Japonya'da Nikkei endeksindeki düşüşü beraberinde getirirken, endeks günü yüzde 1,96 azalışla 18.070,21 puandan tamamladı.


Çin'de Şanghay bileşik endeksi, pazartesi günü sanayi üretimi verilerinin beklentilerin altında kalması sonrasında, ekonomik büyümeye ilişkin tedirginliklerin artması ve bunun da teşvik beklentilerini gündeme getirmesiyle hafta boyunca dalgalı bir seyir izledi. Bugün de söz konusu seyrini sürdüren Şanghay bileşik endeksi 3.070-3.120 dar bandında hareket ederken, şu dakikalarda yüzde 0,09 düşüşle 3.083,29 puanda bulunuyor.


Güney Kore'de Kospi endeksi, haftanın son işlem gününü yüzde 0,9 değer kazanarak 1.994,35 puandan sonlandırdı.


Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1,70 artışla 26.405,18 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi de yüzde 0,26 yükselişle 21.912,02 puanda seyrediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...