HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Volkswagen'e kötü haber! Soruşturma açıldı

Kaynak:
Volkswagen'e kötü haber! Soruşturma açıldı

Ekonomi Haberleri  / 

Fransa'da, ABD'deki egzoz emisyon testinde manipülasyon yapan Alman otomotiv grubu Volkswagen (VW) hakkında soruşturma açıldı.

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal, yaptığı yazılı açıklamada, VW hakkında soruşturma başlatıldığını bildirerek, yetkili Fransa kurumlarından bu tip olayların önlenmesi için öneriler beklediğini kaydetti.


Royal açıklamasında, böyle olayların Fransa'da yaşanmaması için üreticilere gerekli önlemleri alma çağrısı da yaptı. ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), 18 Eylül'de VW'nin ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı.


Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.


VW ise dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar avroluk bütçe ayırdıklarını açıklamıştı. VW'nin Üst Yöneticisi Martin Winterkorn da ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon konusunda özür dilemişti.

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...