Işık: Yerli otomobili Gebze'de geliştiriyoruz

Işık: Yerli otomobili Gebze'de geliştiriyoruz

Ekonomi Haberleri

Işık, Gebze'nin dünya teknolojisinin üretildiği merkezlerden biri haline geleceğini belirterek, yerli otomobilin de burada geliştirildiğini söyledi.

Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde bina inşaatlarının yükseldiğine ve 2016 yılı sonuna doğru hayatın başlayacağına dikkati çeken ışık, çalışmalar bittiğinde 50 binin üzerinde nitelikli insanın Ar-Ge faaliyeti yürüteceğini aktardı. Işık, “Artık Türkiye'nin yerli otomobili Gebze'de geliştirilecek. Şu anda çalışmaya başladık. Araçların testlerini Gebze'de TÜBİTAK MAM'da yapıyoruz. Türkiye'nin yerli motorunu, ilk yerli batarya sistemlerini Gebze'de geliştiriyoruz. Daha da geliştireceğiz” diye konuştu.
Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili çalışmalar hakkında da bahseden Bakan Işık, 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildiğini bildirerek, “Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...