HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'OECD göçmen meselesine katkı vermeye hazır'

/ Kaynak: AA
'OECD göçmen meselesine katkı vermeye hazır'

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rende, "OECD, göçmen meselesine kendi uzmanlık alanında katkı vermeye hazır" dedi.

Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mithat Rende, yılda bir kez  gerçekleştirilen ve bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı OECD yıllık değerlendirme toplantısına ilişkin AA muhabirlerinin sorularını cevapladı.


Büyükelçi Mithat Rende, Çin'in büyümesindeki yavaşlama ile göçmen meselesinin toplantıda tartışılan konular arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Çin'deki ekonomik gelişmeler, küresel ekonomiyi etkiliyor. Bu nedenle Çin'deki büyümenin yavaşlaması ve oradaki gelişmeler ağırlıklı olarak konuşulacaktır. Bir de dünyayı çok fazla meşgul eden göçmen meselesi var. Bu konuda OECD'nin ciddi bir birikimi mevcut. OECD, göçmen meselesini kendi uzmanlık alanına giren boyutlarıyla ele alıyor ve göçmenlerin entegrasyonu ile ekonomik hayata katkıları üzerinde çalışıyor."


Büyükelçi Rende, OECD'nin temelde "entegrasyon" ve "ekonomik sonuçlar" olmak üzere göçmenlere yönelik iki boyutla ilgilendiğini dile getirdi.


OECD açısından, göçmenlerin birçok ülke için ekonomik kalkınma kaynağı olduğunu vurgulayan Rende, göçmenlerin ekonomik büyümeye katkı yapacak kişiler olarak görülmesi gerektiğini söyledi.


Rende, bazı ülkelerin göçmenleri  sorun olarak algıladığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:?
"OECD entegrasyonun çok önemli olduğunu düşünüyor. Bu insanların hemen ülkelere entegre edilmeleri ve ekonomik hayata dahil olmaları gerek. Entegre edilmeleri için de bu göçmenlere misafir eden ülkenin dilini öğretmek lazım. Talep gelmesi halinde OECD göçmen meselesine kendi uzmanlık alanında katkı vermeye hazır. Esas itibarıyla, OECD çok uzun zamandır bu konuda bir kapasite oluşturuyor."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...