Petrol 50 doları aştı!

Petrol 50 doları aştı!

Ekonomi Haberleri

Petrol, Ağustos ayından bu yana en büyük haftalık yükseliş ile birlikte varil başına 50 doların üzerine yükseldi.

Petrol, talepteki artışın küresel arz fazlası sorununu hafifleteceği spekülasyonu ile varil başına 50 doların üzerine çıktı ve yükselişi ikinci güne taşıyor. Petrol Ağustos ayından bu yana en büyük haftalık yükselişi kaydetmeye ilerliyor.


Petrol, artan talebin arz fazlasını azaltacağı işaretleri ile Temmuz ayından bu yana ilk kez Perşembe günü varil başına 50 doların üzerinden işlem gördü. Arz fazlası sorunu petrol fiyatlarının 6 yılın en düşük seviyesine inmesine neden olmuştu. Fed politika yapıcıları, tutanaklara göre, faiz oranlarını artırmada acele etmeyecek. Tutanakların ardından doların gerilemesi, dolarla fiyatlanan emtianın daha çekici hale gelmesini sağladı.


Sydney'deki CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, “Batı Teksas türü ham petrol, 50 dolar ile kilit bir seviyeye yaklaşıyor ve işlemlerin bu seviyede sürdürülebilmesi petrol için çok pozitif bir gelişme olur. Fiyatların dip seviyeyi gördüğüne işaret eden bir periyot geçirdik” değerlendirmesi yaptı.

Bloomberg

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...