Volkswagen skandalı film oluyor

Volkswagen skandalı film oluyor

Ekonomi Haberleri

Volkswagen'in emisyon skandalına Hollywood da el attı. Leonardo DiCaprio'nun yapım şirketi film için senaryo çalışmalarına başladı.

Dünyaca ünlü film yıldızı Leonardo DiCaprio'nun yapım şirketi Appian Way ve Paramount Pictures, Volkswagen'in emisyon skandalını film yapmak için senaryo çalışmalarına başladı.


Volkswagen'in dünyada 11 milyon dizel motorlu aracının emisyon testlerinde hileli yazılım kullanmasının yankıları sürerken Hollywood, skandalı film yapmak için kollarını sıvadı. Filme konu olacak olan senaryonun henüz yazılmadığı belirtiliyor.

ROL ALACAK MI?
Filmin senaryosunun New York Times adına çalışan gazeteci Jack Ewing tarafından kaleme alınması bekleniyor. Yıldız oyuncu DiCaprio'nun filmde oynayıp oynamayacağı ise henüz bilinmiyor.


GÜVEN DÜŞÜŞÜNDE ETKİSİ OLDU
Dizel motorların emisyon değerleriyle oynadığı iddia edilen Volkswagen sadece ABD'de 18 milyar dolarlık bir ceza ile karşı karşıya kalırken şirketin aynı zamanda güven sorunu yaşadığı şirket yöneticileri tarafından dile getirilmişti. Emisyon skandalı nedeniyle CEO'nun görevine son verilmişti. Alman ekonomisine bile zarar verebileceği belirtilen emisyon skandalı, ABD, Avrupa ve Asya'da şirketi zon durumda bıraktı.


Almanya'da ekimde kurumsal yatırımcı güveninde yaşanan sert düşüşte Volkswagen'de patlak veren skandal da etkili oldu. Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi Başkanı Clemens Fuest, Volkswagen'deki egzoz emisyon manipülasyonu ve gelişmekte olan ülkelerdeki zayıf büyümenin ülke ekonomik görünümünün bozulmasına yol açtığını belirtti.


TEKNOLOJİSİNİ DEĞİŞTİRME KARARI ALDI
Yaklaşık bir aydır emisyon testi skandalıyla gündemden düşmeyen Volkswagen, etkinlik programını hızlandırma kararı aldı ve en kısa zamanda kullandığı teknolojiyi değiştireceğini açıkladı. Planladığı yatırımlarında 1.14 milyar dolar kesintiye gitmeyi planlayan marka, etkinlik programını hızlandıracağını açıkladı. Şirket yayatırımlarını kısma kararı da aldı. Şirketin kendisini yeniden konumlandıracağını kaydeden VW marka şefi Herbert Diess, model politikalarını yeniden düzenleyeceklerini ve gelecekte ağırlığın elektrikli motorlara verileceğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...