HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mesleki eğitimle 384 kişiyi iş sahibi yaptı

Kaynak:
Mesleki eğitimle 384 kişiyi iş sahibi yaptı

Ekonomi Haberleri  / 

ÇDAŞ, 2011 yılından beri uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri' 10 Projesi ile 384 kişiye meslek kazandırdı.

Çanakkale Biga'da çelik, enerji, tersane ve lojistik alanında hizmet veren İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. (İÇDAŞ), 2011 yılından beri uygulanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri' 10 Projesi ile 384 kişiye meslek kazandırdı. Açılan 22 kursta meslek sahibi olan 384 kişinin 281'i İÇDAŞ'da çalışmaya başladı. UMEM Beceri'10 Projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında sürdürülüyor. İÇDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Ümit Aksoy, toplumsal sorumluluğun gereği olarak UMEM Beceri'10 Projesi'nde yer aldıklarını ifade etti. Aksoy, Çanakkale'de İÇDAŞ'ın ortaya çıkardığı direkt istihdamın 5500 olduğunu hatırlatarak “2011 yılından beri sürdürülen UMEM projesinde 384 kişiye mesleki eğitim verdik. Bunların 281'i şu anda İÇDAŞ'ta çalışıyor. Diğerleri ise farklı firmalarda istihdam edildi. Üretimimizde eğitimli çalışanlar yer alıyor. Mesleki eğitimin, donanımın önemine inanıyoruz. İşsizliğe karşı mesleki eğitimi destekliyoruz” dedi.


Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...