Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ödemelerin % 40'ı kartla gerçekleşti

Ödemelerin % 40'ı kartla gerçekleşti

Ekonomi Haberleri

Kredi kartı ve banka kartı ile bu yılın ocak-eylül döneminde 387 milyar TL tutarında ödeme gerçekleştirildi

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), kartlı ödeme sistemlerinde ocak-eylül dönemine ait verileri açıkladı. BKM verilerine göre, 2015 Eylül itibarıyla banka kartı sayısı yıllık bazda yüzde 10 artışla 113.2 milyona, kredi kartı sayısı ise yüzde 1.5'lık yükselişle 58 milyona ulaştı.
Bu yılın ocak-eylül döneminde banka kartları ve kredi kartları ile toplam 387 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Bu tutarın 360 milyar TL'si kredi kartları ile yapılırken, 27 milyar TL'lik kısmında banka kartları kullanıldı. Kredi kartları ile yapılan ödeme tutarında 2014 yılının dokuz ayına kıyasla büyüme oranı yüzde 14 olurken, banka kartları ile ödeme tutarında artış oranı yüzde 26 olarak kaydedildi. Ödeme adetleri dikkate alındığında 2014 Ocak-Eylül döneminde yüzde 21 olan banka kartlarının toplam kartlı ödeme adedi içindeki payı, bu yılın 9 aylık döneminde yüzde 23'e yükseldi. Banka kartlarıyla yapılan ödeme tutarlarının dağılımı incelendiğinde ise bu işlemlerin yüzde 50'sinde tutarın 100 TL'nin altında olduğu görüldü. 100 TL'nin altındaki işlemler, kredi kartı ile yapılan toplam ödeme tutarının sadece yüzde 15'ini oluşturuyor.
 Kartlı ödemelerin hane halklarının toplam harcamalarına oranının yılın ikinci çeyreğinde yükseldiğine dikkati çeken BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, 2014 yılında yüzde 38.1 olan oranın, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 40'a yükseldiğini, bu orandaki artışın, kayıt dışı ekonomi ile mücadele yolunda önemli bir adım olarak görüldüğünü söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...