Aile hekimine 'pazar günü' mesaisi

Aile hekimine 'pazar günü' mesaisi

Ekonomi Haberleri

Sağlık Bakanlığı merdivenaltı kliniklere neşter attı. Her mahalleye pazar günü de hizmet verecek 5 doktorlu yeni aile hekimlikleri geliyor.

Çoğu apartman dairesinde hizmet veren aile hekimleri için yeni bir sisteme geçiliyor. Hastane acillerindeki yoğunluğu azaltmak için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı aile hekimliklerinin çehresini değiştirecek.  Mahallenin nüfusuna göre 5 doktorlu aile hekimlikleri inşa edilecek. Hekimlerin daha çok hastaya ulaşması için dağılım yapılacak. Resmi verilere göre şu an bir aile hekimine 3 bin hasta düşüyor.


ÖNCE 150 MERKEZ


İlk etapta 81 il ve ilçeye 2 bin 500 bina yapılması planlanıyor. Aile hekimlikleri bu yeni binalarda röntgen çekebilecek, idrar ve kan tetkiki yapabilecek. Aile hekimliklerinde gebe takip odası, obezite danışma birimleri ve diş ünitesi de olacak. İlk etapta bu yıl 150 bina faaliyete geçecek. Aile hekimlerinin halen 15 bin olan sayısı, 3 yıl içinde 30 bine çıkarılacak. 5 doktor nöbet sistemine tabi olacak. Aile hekimleri için pazar nöbeti de başlayacak. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu meslek, 24 saati olan bir meslek. 4 veya 5 aile hekimi olduğu yerlerde cumartesi-pazar mesaileri olacak. Pazar günlerini sabah 8 akşam 5-6'ya kadar planlıyoruz. Ulaşmamız gereken hedef sabah 8 akşam 8” dedi.


Kaynak: Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...