Kaynak'a Kayyum

Düzenleyen:
Kaynak'a Kayyum

Ekonomi Haberleri

Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket ile bir dernek ve bir vakfa “terör örgütüne finansal kaynak sağladığı” gerekçesiyle kayyum atandı.

Koza-İpek Grubu’nun ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) üye olduğu gerekçesiyle Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum atandı. Ataması yapılan kayyumlar, Kaynak Holding’in İstanbul ve İzmir’deki şirketlerinde görevi devraldı. 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Kaynak Holding’e yönelik sürdürülen soruşturma çerçevesinde daha önce Holding’in Üsküdar ve Mahmutbey’deki yönetim binalarında arama ve el koyma çalışmaları yapmıştı. Soruşturma kapsamında el konulan ve kopyalanan tüm materyaller üzerinde inceleme ve değerlendirme yapıldı. İncelemeler sonucunda hazırlanan ön inceleme raporunda, şirketlerin bilgisayarlarında ticari faaliyetlerinden çok daha fazla FETÖ/PDY terör örgütünün faaliyetlerine, para trafiklerine ve finans sağlanmasına yönelik yazışmaların bulunduğu, ticari şirket gibi gözükseler de asıl faaliyetlerinin “terör örgütüne finansal kaynak sağlanması” olduğu, dijital verilerin incelenmesi sonucunda terör örgütü faaliyetlerine yönelik birçok bilgi ve belgenin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Savcılık, bu kapsamda, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından suç işlenmesinin önüne geçilmesi, delillerin karartılmasının önlenmesi ve terör örgütünün finansal kaynaklarının kesilmesi amacıyla Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket, bir dernek ve bir vakfın yönetim faaliyetlerini yerine getirmek üzere Sulh Ceza Hakimliği’nden kayyum atanmasını talep etti. Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın talebinde gösterdiği gerekçeleri yerinde bularak, Kaynak Holding ile bağlı 19 şirket, bir dernek ve bir vakfın tüm yönetim faaliyetlerini yerine getirmek üzere 7 kişinin kayyum olarak atanmasına karar verdi. Kaynak Holding’in eski yöneticilerine görevden alındıklarına dair kararın tebliğ edilmesinin ardından kayyumlar yeni görevlerine başladı. İş adamı İmran Okumuş’un kayyum heyetinde üst yönetici olarak yer aldığı, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük’ün de diğer kayyumlar olduğu öğrenildi. Polislerin, şirketlerin yönetim binalarından herhangi bir belge veya evrak çıkarılmaması için de önlem aldığı görüldü.
HER BİR KAYYUMA 105 BİN LİRA AYLIK 
Öte yandan mahkeme kararına göre, kayyumlara, her bir şirket için aylık 5’er bin lira ödeme yapılacak. Atama kararı 21 şirket ve kurumu kapsadığı için, her bir kayyumun alacağı ücret 105 bin lira olacak. Kayyumlara toplam aylık yapılacak ödeme ise 735 bin lira olarak hesaplanıyor.

Kayyum atanan firmalar

1- Kaynak Holding A.Ş.
2- Sürat Sigorta Aracılık 
Hizmetleri LTD. ŞTİ.
3- Kaynak Dış TİC. A.Ş.
4- Sürat Turizm Organizasyon Hizmetleri ve TİC. A.Ş.
5- Nüans Turizm Tanıtma ve Reklamcılık A.Ş.
6- Çağlayan Basım Yayın Dağıtım Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.
7- Işık Yayın Ticaret A.Ş.
8- N-TKitap Kırtasiye Büro Malzemeleri Pazarlama ve Turizm 
TİC. A.Ş
9- Sürat Eğitim Araçları ve Büro Mobilya Sistemleri A.Ş.
10- Sürat Basım Yayın Reklamcılık ve Eğitim Araçları Sanayi 
TİC. A.Ş.
11- UTT Yayıncılık ve Eğitim Gereçleri Ticaret A.Ş.
12- Gökkuşağı Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş.
13- Sürat Kargo Lojistik ve Dağıtım Hizmetleri A.Ş.
14- Sürat Lojistik A.Ş.
15- Sentries Telif Lisans A.Ş.
16- Sürat Bilişim Teknolojileri Sanayi TİC. A.Ş.
17- Venero Bilişim Sanayi ve 
TİC. LTD. ŞİRKETİ 
18- İtina Gıda İçecek ve Temizlik Malzemeleri Sanayi TİC. ve Pazarlama A.Ş.
19- Baran Tarım ve Hayvancılık Sanayi TİC. A.Ş.
20- Kaynak Vakfı
21- Kaynak Eğitim Derneği

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...