G20’nin bereketi için direkt uçuşlar gerek!

G20’nin bereketi için direkt uçuşlar gerek!

Ekonomi Haberleri

Regnum Carya’nın sahibi Fikret Öztürk, zirvenin Belek’i dünyaya tanıttığını belirterek, turist artışı için Avrupa’dan Antalya’ya direkt uçuşlar olması gerektiğini söyledi

Önder Çelik İSTANBUL
20 Zirvesi’nin merkez oteli olarak 15-16 Kasım tarihlerinde Obama’dan Merkel’e tüm dünya liderini ağırlayan Regnum Carya Golf & Spa Resort, 2 günlük zirve boyunca 1.800 personelle hizmet verdi. Türkiye’nin tanıtımı ve misafirperverliğini en iyi şekilde sergilediklerini belirten Regnum Carya Golf & Spa Resort’ın sahibi Öztürk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, çok önemli bir sınavı başarıyla atlattıklarını belirtti. Öztürk, Regnum Carya Golf & Spa Resort’un geçtiğimiz aylarda layık görüldüğü ‘Dünyanın en iyi oteli’ unvanının bir kez daha dünya liderleri tarafından teyit edildiğini söyledi. Zirve başarısının önümüzdeki dönemde Türk turizmine olumlu katkı sağlamasını beklediklerini kaydeden Öztürk, dünyanın en önemli golf destinasyonlarından biri olan Belek’in adının zirve ile tüm dünyada duyulduğunu ifade etti. Turizmde canlılık için Antalya’ya Avrupa’dan direkt uçuşlar olması gerektiğini ve konuyu Cumhurbaşkanı'na ilettiğini kaydeden Fikret Öztürk, şöyle konuştu: “5 yıl önce 3 ay denenmiş, olmamış ama 5 yıl önceki Türkiye ile şimdiki bir değil. Bu kadar istihdam varsa bakanlık desteklemeli. Antalya’nın sahili 600, İspanya’nınki 800 kilometre. Antalya’nın turizm geliri 13 milyar avro, İspanya’nınki 53 milyar avro. Türkiye’nin alacağı daha çok yol var.”
70 MİLYON AVROYA OTEL ALDI
Opet’teki hizmet anlayışını, turizm sektörüne taşıdıklarını ifade eden Fikret Öztürk, turizm yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. 240 milyon avro yatırımla inşa edilen Regnum'un yanında yer alan Sentito Zeynep Resort otelini yıl başında 70 milyon avroya satın aldıklarını ifade eden Öztürk, Türkiye’nin gidişatına göre oteli Regnum standartlarında inşa edeceklerini söyledi. Yazın oda fiyatlarının 700 avro civarında olduğunu belirten Öztürk, “G20’de normal fiyatımızın yarı fiyatına odaları verdik. Zirve ile ilgili ödemeleri Cumhurbaşkanlığı yapacak. Rakamlar belli olmadı. Masrafımızı alırsak bize yeter, olmasa da olur. Hesap bir haftaya çıkar. Otelimizin aylık gideri 3 milyon avro. G20'den alacağımız paranın bu rakamın üzerinde olacağını sanmıyorum” dedi. 
OBAMA’DAN REGNUM’A ÖZEL TEŞEKKÜR
Öztürk Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk, yaklaşık 1 yılldır her ayrıntıyı titizlikle düşünerek G20 Zirvesi’ne hazırlandıklarını belirterek, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, tüm liderlerden teşekkür aldık. ABD Başkanı Obama, ‘Muhteşem bir tesis ve çok başarılı bir ağırlama’ sözleri ile memnuniyetini bizzat dile getirdi. Liderlerden aldığımız memnuniyet, ülkemiz adına duyduğumuz büyük bir gururdur” dedi.
Kral villasını kendi döşetti
- Toplamda 1 milyon metrekarelik bir alana sahip olan Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta 5 villa, 47 suit ve ayrıca 42 golf residence liderler ve bürokratlar için toplantı aralarında dinlenmeleri ve özel çalışma alanı olarak tahsis edildi.
- ABD Başkanı Barrack Obama için Carya Golf Club tahsis edilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Crown Villa’da konakladı.
- Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz el Suud’un çalışma ofisi ve villası ülkesinden getirdiği şahsi dekorasyon malzemeleri ile döşendi. Kral için hem konakladığı villa da hem toplantıların yapıldığı convention center içinde özel tuvaletler yapıldı.
- Regnum Carya Golf & Spa Resort’te zirve boyunca 400’ü aşçı ve servis elemanı olmak üzere toplam 1800 personel görev yaptı. Otelde servis ve ikram demoları 2 hafta öncesinden prova edildi. 
- Suudi Kralı kuzu eti ağırlıklı menüleri tercih ederken, vejeteryan olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye sebzelerden oluşan özel mönüler ikram edildi. Döner, pide, lahmacun ve baklava liderlerin gözdesi oldu.
 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...