HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gaziantep’in liman yolu tünellerle kısalacak

Düzenleyen: /
Gaziantep’in  liman yolu  tünellerle  kısalacak
Gap, Haber

Ekonomi Haberleri

Karahocagil, bölgedeki OSB sayısının teşvikle arttığını kaydederek, yaklaşık 15 milyarlık teşvik belgesi dağıtıldığına dikkati çekti.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, bölgedeki OSB sayısının teşvikle arttığını kaydederek, bölgede yaklaşık 15 milyarlık teşvik belgesi dağıtıldığına dikkati çekti. Kilis ile Gaziantep sınırında Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını vurgulayan Karahocagil, söz konusu OSB’nin faaliyete geçirilmesinin ardından bölgenin tünellerle direkt İskenderun Limanı’na bağlanacağını anlattı. Karahocagil, “Burası Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olacak. Bu OSB Amanos Dağları’nın altından geçecek tünellerle İskenderun Limanı’na direkt bağlanacak. Gaziantep’in 180 kilometrelik limana ulaşma mesafesi tünellerle100 kilometreye düşürülecek. Böylece çok ciddi bir kâr ve rekabet gücü sağlanmış olacak. Bu da bölge için gelecekteki en önemli projelerden biri” değerlendirmesinde bulundu.

OSB SAYISI 26 OLACAK

GAP kapsamındaki Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Kilis’te 16 olan OSB sayısının teşviklerle 26’ya ulaşması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...