Arazide boşa yanmasın Türkiye’ye ihraç edelim

Düzenleyen:
Arazide boşa yanmasın Türkiye’ye ihraç edelim

Ekonomi Haberleri

Doğalgaz tedarik problemi, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin ardından en büyük soru işareti olarak ortaya çıktı.

Türkiye’nin ısınma, sanayi ve elektrik üretiminde kullandığı gazın yüzde 55’ini Rusya’dan alıyor olması sebebiyle öne çıkan gaz problemi sürecinde Kuzey Irak’tan teklif geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) dünyaya sevk edilmeyi bekleyen doğalgaz değerlendirilemediği için toprakta yanıyor. IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet, “Kürdistan bölgesi, Türkiye ve Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabilir” teklifinde bulundu. Kürt bölgesinin zengin petrol ve doğalgaz yataklarından şu ana kadar istifade edilmediğini söyleyen Cevdet, “Doğalgazın 2017 yılında sevk edilmesiyle ilgili Kürdistan bölgesi ile Türkiye arasında stratejik bir anlaşma var. Kürt doğalgazı, Türkiye aracılığıyla Avrupa’ya da ulaşacak. Kürdistan bölgesi, Rusya’nın Avrupa’ya gönderdiği doğalgazın kesilmesi nedeniyle oluşan boşluğu doldurabilir” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...