HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye ve Mısır kadar ucuzunu bulamayız

Düzenleyen:
Türkiye ve Mısır kadar ucuzunu bulamayız
Putin, Rusya Yaptırım, Türkiye Ambargo, Erdoğan, Rus Uçağı, Haber

Ekonomi Haberleri

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, plaj turizmi alanında her ülkenin Türkiye ile Mısır'ın alternatifi olabileceğini ancak bu iki ülkede sunulan hizmetlerin diğer ülkelerde aynı fiyatlara bulunmasının imkansıza yakın olduğunu söyledi.

RİA Novosti haber ajansına konuşan Lomidze, "Yazın Türkiye'ye alternatif bulmak, kışın Mısır'a alternatif bulmaktan daha kolay. Çünkü Mısır'ın dışında yeni yıl tatilinde denize girilebilecek ucuz tatil destinasyonu neredeyse yok. Yazın Avrupa'nın Akdeniz kıyısındaki herhangi bir bölgeyi pahalı ve vizeli olmasına rağmen seçebilirsiniz. Tek alternatif orası. Bir de Karadeniz'de, Rusya'da ve bölge ülkelerinde tatil yapılabilir" dedi.
 
Lomidze, AB için biyometrik vize şartının getirilmesinin ardından, Rusya'daki biyometrik vize merkezlerinin azlığı nedeniyle sıkıntı yaşandığına da dikkat çekerek, Türkiye'ye alternatif oluşturmak için vize merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.
 
O ÜLKELER DE TERÖR TEHDİDİ NEDENİYLE OLAMAZ
 
ATOR başkanı, Afrika'nın kuzeyinde Tunus gibi ülkelerin de Rusların yoğunlukla tatil yaptığı bölgeler olduğunu, ancak buradaki terör tehdidi nedeniyle bu bölgelerin alternatif olamayacağını sözlerine ekledi.
 
6 GÜNDE 9 BİN RUS TURİST TÜRKİYE'DEN AYRILDI
 
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov da, 30 Kasım itibarıyla Türkiye'de 919 Rus turist kaldığını açıkladı. Safonov'un verdiği bilgiye göre, bu rakam 24 Kasım'da 9 bin 964'tü.
 
Rus turistlerin genelde charter uçuşlarla ülkelerine götürüldüğünü belirten Safonov, kısa süre içinde tüm Rus turistlerin ülkelerine dönüş yapmış olacağını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...