AVM gezmede erkekler önde

Düzenleyen:
AVM gezmede erkekler önde

Ekonomi Haberleri

Kadınların yüzde 38.3'ü AVM'lerde vakit geçirirken, erkeklerde bu oran yüzde 42.8 oldu...

Türkiye'de kişisel gelir ve sosyal hayata ilişkin verileri araştıran Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre, Türkiye'de yaşayanlar ortalama 8 saat 48 dakikasını uykuya ayırıyor. 2 saat 45 dakikasını yemek ve kişisel bakım, 2 saat 35 dakikasını aileyle vakit geçirmek, 2 saat 20 dakikasını TV izleyip radyo dinlemek için ayıran Türk insanı, kalan zamanını çalışmaya ayırıyor. Cinsiyete göre ayrıldığında, erkekler yemek ve kişisel bakımına 2 saat 46 dakika, kadınlar 2 saat 43 dakika ayırıyor. Kadınlar ailesi için 4 saat 17 dakika ayırırken, erkeklerde bu süre 51 dakika olarak gerçekleşti.
Halk olarak en fazla vakti televizyon izlemeye ayırıyoruz. Kadınlar en çok TV izleyip akraba ve arkadaş ziyaretiyle vakit geçirirken, AVM dolaşma ve kitap okumaya da buna yakın zaman ayırdı. Erkekler ise gazete ve dergi okumayı birinci sırada, radyo dinlemeyi ikinci sırada, AVM gezmeyi üçüncü sırada tercih ettiğini bildirdi. AVM'de dolaşma oranı kadınlarda yüzde 38.3, erkeklerde yüzde 42.8 oldu. Çocuk bakımında da erkekler zannedilenin tersine bir tavır sergiledi. Buna göre, çocuk bakımı için çalışan erkekler vakitlerinin yüzde 23.1'ini, çalışmayan erkekler yüzde 9.1'ini ayırdı. Çocuk bakımına çalışan kadınlar yüzde 13.4, çalışmayan kadınlar yüzde 14.2 oranında vakit ayırdı. Erkekler, bahçe işleri ve hayvan bakımına da kadınlardan daha fazla zaman harcadı. Toplamda, kadınların yüzde 46.7'si, erkeklerin yüzde 44.8'i vakitlerini TV ve video izlemeye ayırdı. Bu durum çalışan erkeklerde yüzde 46.7, çalışan kadınlarda yüzde 44.5, çalışmayan erkeklerde yüzde 42.8, çalışmayan kadınlarda yüzde 47.3 olarak gerçekleşti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...