Hükümetin destekleri tam not aldı, çiftçiye doping

Düzenleyen:
Hükümetin destekleri tam not aldı, çiftçiye doping

Ekonomi Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet Eylem Planı kapsamında yemde ve gübrede KDV'nin kaldırılması ile seralara faizsiz destek açıklaması sektörde olumlu karşılandı

Rusya’nın gıda ürünlerine ambargo uygulamasıyla zor duruma düşen çiftçinin yüzü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı desteklerle güldü. Özellikle 5 dönümün altındaki seraların modernizasyonu için faizsiz kredi desteği, örtü altı üretimde önemli yere sahip olan Mersin’in Silifke ilçesinde memnuniyetle karşılanırken, yem ve gübrede KDV’nin tamamen kaldırılacağı vaadi sektörü sevindirdi.

REKABETÇİ PİYASA OLUŞACAK
Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, yemde KDV’nin kaldırılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, bu durumun sektöre de olumlu yansıyacağını söyledi. KDV’nin kaldırılmasıyla rekabet edilebilir piyasanın oluşacağını aktaran Yamanyılmaz, “Genç çiftçilere kredi verilmesi de çok güzel bir gelişme. Verilen destekle gençlerin önü açılacak ve okumuş, okulu bitirmiş gençler bu yolla iş dünyasına katılmış olacak” dedi. Mersin Süt Üreticileri Birliği Başkanı Kuzey Acarbaş ise, sanayicilerin yem için kullanılan ham maddeleri yüzde 1 KDV ile aldığını ancak yemin paketlendiğinde KDV oranının yüzde 8’e çıktığını ifade etti. Acarbaş, bu durumu ortadan kaldıran düzenlemenin sektöre olumlu yansıyacağını sözlerine ekledi.

AKARYAKITTA DA KALKSIN
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Silifke’de bölünmüş, küçük arazilerin çok fazla bulunduğunu belirterek, bu nedenle 5 dönümün altında kalan seralara destek verilmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çekti. Kredi desteğinin sıfır faizli olmasının seralarda modernize imkânını artıracağına işaret eden Can, “Seralarımız hem daha güzel hem de teknolojinin son versiyonuyla donatılmış olacak. Bu gelişmeler için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi. Can, seralara ticarethane fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyat uygulamasının başlatılacak olmasının da girdi maliyetlerini düşüreceğine değinerek, “Yem ve gübrede KDV kaldırıldı. Silifke çiftçisinin ve bizlerin isteği akaryakıtta verdiğimiz ÖTV ve KDV'nin ikisinden birinin de kaldırılması. Bu da olursa çok daha memnun olacağız” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...