HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Tüfenkci'den kart aidatı açıklaması

Düzenleyen:
Bakan Tüfenkci'den kart aidatı açıklaması
Bülent Tüfekçi, Haber

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci kredi kartı aidatları ve dosya masraflarıyla ilgili açıklama yaparken son günlerdeki siber saldırılara da değindi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci siber saldırılar ve kredi kartlarındaki yeni düzenlemeyle ilgili soruları yanıtladı. İşte Bakan Tüfenkci'nin açıklamaları:

'TÜRKİYE SİBER SALDIRILAR KARŞISINDA ACİZ KALACAK BİR ÜLKE DEĞİL'

Siber saldırılar karşısında kendi bakanlığımızın da daha korunaklı hale getirilmesi açısından arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik. Saldırı olmadan da gerekli önlem alınsın istedik. Türkiye saldırılar karşısında aciz kalacak bir ülke değil. Gerekli araştırmalar ve cevaplar verilir diye düşünüyorum. 
'YENİ YILLA BİRLİKTE KREDİ KARTI AİDATLARI VE DOSYA MASRAFLARINDA...'

Arkadaşlarımız bugün Ticaret İl Müdürleri ve Birim Amirlerimiz toplantı halindeler. Orada özellikle tüketicilerin karşılaştığı sorunların ve çözüm bulunması durumunda Tüketici Hakem Heyetleri'nin yeniden yapılandırılması noktasında çalışmalarını ortaya koyacaklar. Bu anlamda kredi kartlarının da yeniden gündeme alınarak, tüketicilerin büyük bir kısmının şikayetlerinin kredi kartından olduğunu düşünürsek yükü nasıl hafifletiriz diye çalışmalar yapıyorduk. Ocak içinde ya da sonuna doğru, gerek Bankalar Birliği, gerekse Tüketici Hakem Heyetleri'nden gelen raporlarla daha sistematik hale getirmeyi düşünüyoruz. Daha önceden kredi kartlarını sınıflandırarak aidatsız kredi kartları gibi bir takım fonksiyonlar yüklenerek ücret alınıyordu. Ücretsiz olan kredi kartları taksitlendirme yapılamıyordu. Belli sınırlandırmalar getirerek acaba biz ücretsiz yapabilir miyiz diye çalışmalarımız var. Geçmişe yönelik dosya masrafında da belli bir anlaşma sağlanırsa mahkemeye ya da Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurmadan çözebilir miyiz diye çalışmalarımız devam ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...