Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Reform takvimi tıkır tıkır işliyor

Düzenleyen:
Reform takvimi tıkır  tıkır  işliyor

Ekonomi Haberleri

Asgari ücret, gençlerin burs ve kredisi, esnafa 30 bin, iş kuracak gençlere 100 bin lira faizsiz kredi gibi sözler yerine getirildi. Öğretmenler, polisler, muhtarlar ve ücretsiz internet gibi vaatler ise sırayla devreye alınıyor...

Annelerin gözü Meclis'te

Çalışan anne adaylarının merakla beklediği haklar, bu hafta Genel Kurul'da görüşülecek. Tasarıyla, kadın ve memur işçilere doğum yapmaları halinde analık izni sonrasında ilk doğumda 2 ay, ikincide 4 ay, sonrakilerde ise 6 ay yarım gün çalışma imkânı getirilecek. Çoğul doğumlarda söz konusu sürelere 1'er ay ilave edilecek. Bebek engelli doğarsa, her durumda 12 ay süreyle yarı zamanlı çalışma fırsatı veriliyor. Doğum izni bittiğinde başlayan 24 ay ücretsiz izin; 2, 4, 6 aylık yarı zamanlı çalışma süresinin bitiminde de başlatılabilecek. 

21 Mart'a kadar yerine getirilecekler

3 aylık dönemde hayata geçirilmesi planlanan 44 vaat ve 20 reformdan, uygulamaya konulan ve TBMM'ye sev edilenlerin dışında kalan 15 vaat ve 14 reformun da 21 Mart'a kadar yerine getirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Buna göre, 65 yaş aylıklarının kesinti ve duraksama olmadan alınması, 30 bin öğretmen atanması, konut hesabı uygulaması, gençlere ücretsiz internet, cemevlerine hukuki statü, ilk kez iş bulan gençlere devletten 1 yıl maaş, kıdem tazminatı reformu, çalışma hayatında esneklik, imar planı değişiklikleri sebebiyle artan gelir artışından kamuya pay, ev hizmetlerinde çalışan kadınların sosyal güvencesi gibi düzenlemeler de çalışması devam eden reform ve düzenlemeler arasında yer alıyor.

Gençler, muhtarlar ve iş kuran beklemede

Öte yandan bugün görüşülmesine başlanan tasarıyla öğrenimi devam eden 25 yaşını doldurmamış gençlere, pasaport alırken harç muafiyeti getiriliyor. Yine 25 yaşını geçmeyen gençler, okullarını bitirdikten sonraki 2 yıl, gelir tespiti yaptırmaksızın sağlık hizmeti alabilecek. Muhtarların ücretlerinin 1300 liraya çıkarılması ile sosyoekonomik seviyesi düşük illerde çalışan sayısı şartı aranmaksızın sigorta prim teşviki verilmesi de bu haftanın gündem maddeleri olarak sıralanıyor. Gübre ve yemde 'sıfır KDV', yeni iş kuran gençlere 3 yıl vergi muafiyeti de bu haftanın gündemindeki konular olarak yerini aldı.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...